woensdag 6 juli 2022

Lee Ritenour

Amerikaanse jazzgitarist ‘Captain Fingers’ presenteert nieuw album

19:00
zaal open
20:15
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Informatie over de bezetting volgt

locatie
woensdag 6 juli 2022

Lee Ritenour

Amerikaanse jazzgitarist ‘Captain Fingers’ presenteert nieuw album

Of je het nu weet of niet, waarschijnlijk heb je Lee Ritenour wel eens horen spelen op een van de duizenden platen waarop zijn gitaarspel te horen is. Tijdens zijn carrière als sessiemuzikant, die inmiddels zo’n vijf decennia overspant, ondersteunde hij artiesten als B.B. King, Pink Floyd en Steely Dan.

In diezelfde tijd werkte de fusiongitarist aan een indrukwekkend eigen oeuvre, waarin een veelzijdige mix aan invloeden terug te vinden is. Ritenour wordt in het bijzonder geroemd om zijn vingervlugheid, die hem de bijnaam ‘Captain Fingers’ opleverde.

Album 'Dreamcatcher'
Op zijn nieuwe album Dreamcatcher vult de gitarist uit LA een van de weinige gaten in zijn muzikale CV: een soloalbum. Vanuit zijn thuisstudio nam hij twaalf composities op, die zijn geschreven tegen de achtergrond van de mondiale pandemie. Bovendien kampte Ritenour het afgelopen jaar met een aantal persoonlijke tegenslagen - zijn huis brandde af, zijn gezondheid liet hem voor het eerst in de steek. Op dit album geeft hij zowel deze beproevingen, als de steun die hem er doorheen sloeg, een plaats.

De sfeer van de stukken laveert tussen ernstig en blijmoedig, tussen zwaar en licht. Het resultaat van de noodgedwongen isolatie in de studio is een intieme collage, waarin de virtuositeit van Ritenour wellicht nog beter naar voren komt dan in de rest van zijn kolossale oeuvre.

Dit is het verplaatste concert van 9 november 2021. Tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers.