Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Lee Ritenour gitaar
Dave Grusin piano
Wes Ritenour drums
Melvin Lee Davis bas

Locatie
Pandora
Attend
Facebook-event

Lee Ritenour

Amerikaanse jazzgitarist ‘Captain Fingers’

incl. servicekosten & garderobe

Of je het nu weet of niet, waarschijnlijk heb je Lee Ritenour wel eens horen spelen op een van de honderden platen waarop zijn gitaarspel te horen is. Tijdens zijn carrière als sessiemuzikant (die inmiddels zo’n vijf decennia overspant) ondersteunde hij artiesten als B.B. King, Pink Floyd, Steely Dan en Neil Diamond, en werkte hij samen met grote jazznamen als Dizzy Gillespie, Sonny Rollins, Sarah Vaughan en Tony Bennett.

In diezelfde tijd werkte de fusiongitarist aan een indrukwekkend eigen oeuvre, waarin een veelzijdige mix aan invloeden terug te vinden is. Ritenour wordt in het bijzonder geroemd om zijn vingervlugheid, die hem de bijnaam ‘Captain Fingers’ opleverde.

Album 'Dreamcatcher'
Op zijn nieuwe album Dreamcatcher vult de gitarist uit LA een van de weinige gaten in zijn muzikale CV: een soloalbum. Vanuit zijn thuisstudio nam hij twaalf composities op, die zijn geschreven tegen de achtergrond van de mondiale pandemie. Bovendien kampte Ritenour het afgelopen jaar met een aantal persoonlijke tegenslagen - zijn huis brandde af, zijn gezondheid liet hem voor het eerst in de steek. Op dit album geeft hij zowel deze beproevingen, als de steun die hem er doorheen sloeg, een plaats. Het resultaat van de noodgedwongen isolatie in de studio is een intieme collage, waarin de virtuositeit van Ritenour wellicht nog beter naar voren komt dan in de rest van zijn kolossale oeuvre.

Dit is het verplaatste concert van 9 november 2021. Tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers.