donderdag 19 maart 2020

Lecture-recital Beethovens vleugels

afgelast
15:45
zaal open
16:00
aanvang
18:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
donderdag 19 maart 2020

Lecture-recital Beethovens vleugels

afgelast

Dit concert is afgelast naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM adviseert. Zo hopen ook wij de verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. We gaan voor zoveel mogelijk evenementen in maart op zoek naar een alternatieve datum. Gezien de omvang van ons programma kan het een aantal weken duren voordat er meer informatie is over dit concert. Als dit concert kan worden verplaatst, worden ticketkopers daar zo snel mogelijk over geïnformeerd. Je vindt actuele algemene informatie hier.

Pianist Tom Beghin is groots kenner van fortepiano’s. Naast zijn kennis en kunde neemt hij vier replica’s van de fortepiano’s van Beethoven mee naar onze Hertz. Al besprekende en bespelend introduceert hij de vier verschillende instrumenten. Als bonus presenteert hij een heel ander instrument van Beethoven: een luisterkap, welke de componist in de verslechtering van zijn gehoor hard nodig had. Deze kap stelde hem in staat om een glimp op te vangen van de geluidsgolven van de instrumenten waarvoor hij componeerde.

Je kunt deze lecture gratis bezoeken, maar je hebt wel een toegangskaartje nodig. Deze zijn online of aan de kassa beschikbaar.

Dit programma is onderdeel van het Liszt Concours, waar 14 internationale pianotalenten het podium betreden van 17 t/m 28 maart 2020. Bekijk hier het volledige programma.