27-31 juli 2022 in TivoliVredenburg

Programma Leading Voices
Aanvang
Locatie
Hertz

Leading Voices: Programma zondag

Leading Voices | Masterclass Mathieu Romano (presentatie)

Geen voorverkoop

Dit evenement is alleen toegankelijk met de Leading Voices passe-partout. Wil je alle evenementen bezoeken van Leading Voices? Hier kun je een passe-partout aanschaffen (prijzen verschillen per land).

Leading Voices, European Days for Vocal and Choral Leaders vindt van 27-31 juli 2022 in Utrecht plaats. Het is aankomende zomer dé plek in Nederland en Europa voor iedereen die bezig is met koormuziek. Bekijk hier het programma voor zondag 31 juli.

Masterclass Mathieu Romano (presentatie)
De Franse dirigent Mathieu Romano geeft een meerdaagse masterclass tijdens Leading Voices. De masterclass wordt afgesloten met een eindpresentatie waarin de deelnemers laten zien waar ze aan hebben gewerkt. Het begeleidende koor wordt gevormd door zangers van het Nederlands Kamerkoor.

Over de masterclass
In deze meerdaagse masterclass gaan zes dirigenten aan de slag met koordirigent en pedagoog Mathieu Romano en zangers van het Nederlands Kamerkoor. De masterclass dirigeren begint op woensdag 27 juli, met een korte inleiding. De eindpresentatie is op zondagochtend 31 juli.

Over Mathieu Romano
Mathieu Romano voltooide zijn studie aan het Conservatorium van Parijs (CNSM de Paris), waarna hij verder werkte met dirigenten als François-Xavier Roth, Pierre Boulez en Susanna Mälkki. Hij is thuis in alle genres, van barokmuziek tot hedendaagse en experimentele muziek. Mathieu was gastdirigent van ensembles als het RIAS Kammerchor, het Lets Radiokoor, het Orchestre Français des Jeunes en Les Siècles. Hij werkt regelmatig met de Frivolités Parisiennes als dirigent van opera's, en met het Itinéraire Ensemble bij premières van hedendaagse muziek.

Over Leading Voices

Een nevenprogramma voor amateurkoren en zangers biedt mogelijkheden voor optredens, ateliers en workshops, en nog veel meer. Het programma is te bekijken op de website. Je vindt onder meer aanbod van Boudewijn Jansen, Sinta Wullur en Panda van Proosdij.

Een hoofdprogramma voor dirigenten en muziek docenten biedt meer dan 80 sessies door ruim 50 sprekers vanuit heel Europa: workshops, ronde tafelgesprekken, lezingen, experimentele sessies en natuurlijk concerten. Een geweldige kans om als professional in de koormuziek je netwerk uit te breiden en kennis te maken met nieuw repertoire of nieuwe techniek en inspiratie op te doen. In alle sessies is Engels de voertaal en voor de meeste sessies geldt dat je je hiervoor tijdens het evenement aanmeldt (met uitzondering van de vijf LAB’s en de twee masterclasses).

Leading Voices mag je niet missen: niet als zanger en zeker niet als dirigent!

 

Zie ook

Leading Voices: Programma donderdag

Leading Voices | Accent & I Fagiolini

Leading Voices: Programma vrijdag

Leading Voices | Mikrokosmos & Cuncordu e Tenore de Orosei

Openingsconcert Leading Voices

Leading Voices | Vijf Nederlandse koren komen samen in één concert