27-31 juli 2022 in TivoliVredenburg

Programma Leading Voices
Uitvoerenden

Mikrokosmos: 
Suzie Ripoche Staging Assistent
Marianne Belijar
Nel Andre
Adam Harrata Assistent Dirigent
Myriam De Aranjo
Loïc Pierre Artistiek Leider

Cuncordu e Tenore de Orosei: 
Massimo Roych (voche Cuncordu)
Piero Pala (mesu voche)
Mario Siotto (basso)
Gian Nicola Appeddu (contra)
Mattia Piredda (voche Tenore)

Programma

Mikrokosmos
Aanvang: 19:30 uur
Locatie: Grote Zaal
Prijs: €22,50

Cuncordu e Tenore de Orosei
Aanvang: 21:30 uur
Locatie: Hertz
Prijs: €22,50

Locatie
Grote Zaal, Hertz

Leading Voices: Programma vrijdag

Leading Voices | Mikrokosmos & Cuncordu e Tenore de Orosei

Bestel tickets

Leading Voices, European Days for Vocal and Choral Leaders vindt van 27-31 juli 2022 in Utrecht plaats. Het is aankomende zomer dé plek in Nederland en Europa voor iedereen die bezig is met koormuziek. Bekijk hier het programma voor vrijdag 29 juli. Je kunt voor beide concerten los kaarten kopen. Wil je alle evenementen bezoeken van Leading Voices? Hier kun je een passe-partout aanschaffen (prijzen verschillen per land).

Mikrokosmos - Grote Zaal - 19.30
Mikrokosmos is een vurig pleitbezorger van de Franse koormuziek en wordt tegelijkertijd gezien als ‘onruststoker’. Al 30 jaar lang onderneemt Mikrokosmos onder leiding van Loïc Pierre ongewone artistieke avonturen waarbij een multidisciplinaire aanpak eerder regel dan uitzondering is en waarbij de grenzen tussen de kunsten opgelost worden: film, hip-hop, installaties en dans vloeien samen met klassiek en hedendaags repertoire. Tegelijkertijd heeft de groep van 40 jonge zangers een uitzonderlijk a capella klankpalet van zeer hoog niveau.

Cuncordu e Tenore de Orosei - Hertz - 21.30
De muzikale tradities van Sardinië zijn wereldberoemd. Cuncordu e Tenore de Orosei neemt in deze traditie een bijzondere positie in omdat ze zowel de wereldlijke "a tenore" en de sacrale "a cuncordu" brengen. Het ensemble wil het repertoire van de canon van het dorp Orosei, door UNESCO aangemerkt als bijzonder erfgoed, zo getrouw mogelijk bewaren. Dat betekent een heel bijzonder klankpalet dat associaties oproept met de oude zangculturen uit Mongolië en India.

Over Leading Voices

Een nevenprogramma voor amateurkoren en zangers biedt mogelijkheden voor optredens, ateliers en workshops, en nog veel meer. Het programma is te bekijken op de website. Je vindt onder meer aanbod van Boudewijn Jansen, Sinta Wullur en Panda van Proosdij.

Een hoofdprogramma voor dirigenten en muziek docenten biedt meer dan 80 sessies door ruim 50 sprekers vanuit heel Europa: workshops, ronde tafelgesprekken, lezingen, experimentele sessies en natuurlijk concerten. Een geweldige kans om als professional in de koormuziek je netwerk uit te breiden en kennis te maken met nieuw repertoire of nieuwe techniek en inspiratie op te doen. In alle sessies is Engels de voertaal en voor de meeste sessies geldt dat je je hiervoor tijdens het evenement aanmeldt (met uitzondering van de vijf LAB’s en de twee masterclasses).

Leading Voices mag je niet missen: niet als zanger en zeker niet als dirigent!

Zie ook

Leading Voices: Programma zaterdag

Leading Voices | Kamēr… Youth Choir & Slotconcert

Leading Voices: Programma donderdag

Leading Voices | Accent & I Fagiolini

Openingsconcert Leading Voices

Leading Voices | Vijf Nederlandse koren komen samen in één concert