27-31 juli 2022 in TivoliVredenburg

Programma Leading Voices
Uitvoerenden

Accent: 
Jean-Baptiste (“JB”) Craipeau (Frankrijk)
Simon Åkesson (Zweden)
Danny Fong (Canada)
Andrew Kesler (Canada)
James Rose (VK)
Evan Sanders (VS)

I Fagiolini:
Anna Crookes
Rebecca Lea
Clare Wilkinson
Eleanor Minney
Ciara Hendrick
Nicholas Hurndall Smith
Nicholas Mulroy
Matthew Long
Greg Skidmore
Eamonn Dougan

Programma

Accent
Aanvang: 19:30 uur
Locatie: Grote Zaal
Prijs: €22,50

I Fagiolini
Aanvang: 21:30 uur
Locatie: Hertz
Prijs: €22,50

Locatie
Grote Zaal, Hertz

Leading Voices: Programma donderdag

Leading Voices | Accent & I Fagiolini

Bestel tickets

Leading Voices, European Days for Vocal and Choral Leaders vindt van 27-31 juli 2022 in Utrecht plaats. Het is aankomende zomer dé plek in Nederland en Europa voor iedereen die bezig is met koormuziek. Bekijk hier het programma voor donderdag 28 juli. Je kunt voor beide concerten los kaarten kopen. Wil je alle evenementen bezoeken van Leading Voices? Hier kun je een passe-partout aanschaffen (prijzen verschillen per land).

Accent - Grote Zaal - 19.30
Dit zeskoppige ensemble heeft een heel eigen plekje veroverd. De zes heren van Accent zijn allemaal volleerde arrangeurs en instrumentalisten en brengen hun liefde voor close-harmony jazzzang - hoe dichter en ingewikkelder hoe beter - zo ver als het maar kan. Wat begon als louter online ontmoetingen in 2017, groeide uit tot een hecht ensemble, internationaal gewaardeerd zowel voor hun opnames als live concerten.

I Fagiolini - Hertz - 21.30
I Fagiolini is een achtkoppig vocaal ensemble dat omschreven wordt als ‘musical shapeshifters’ ofwel muzikale gedaanteverwisselaars. De groep wordt geleid door Robert Hollingworth en brengt theatrale, interdisciplinaire muzikale voorstellingen die getuigen van een enorme verbeelding van de makers. Verwacht opera en oude muziek in een nieuw jasje of laat je gewoon verrassen door klassieke muziek met een eigenzinnige omlijsting.

Over Leading Voices

Een nevenprogramma voor amateurkoren en zangers biedt mogelijkheden voor optredens, ateliers en workshops, en nog veel meer. Het programma is te bekijken op de website. Je vindt onder meer aanbod van Boudewijn Jansen, Sinta Wullur en Panda van Proosdij.

Een hoofdprogramma voor dirigenten en muziek docenten biedt meer dan 80 sessies door ruim 50 sprekers vanuit heel Europa: workshops, ronde tafelgesprekken, lezingen, experimentele sessies en natuurlijk concerten. Een geweldige kans om als professional in de koormuziek je netwerk uit te breiden en kennis te maken met nieuw repertoire of nieuwe techniek en inspiratie op te doen. In alle sessies is Engels de voertaal en voor de meeste sessies geldt dat je je hiervoor tijdens het evenement aanmeldt (met uitzondering van de vijf LAB’s en de twee masterclasses).

Leading Voices mag je niet missen: niet als zanger en zeker niet als dirigent!

 

 

 

Zie ook

Leading Voices: Programma vrijdag

Leading Voices | Mikrokosmos & Cuncordu e Tenore de Orosei

Openingsconcert Leading Voices

Leading Voices | Vijf Nederlandse koren komen samen in één concert

Leading Voices: Programma zaterdag

Leading Voices | Kamēr… Youth Choir & Slotconcert