bekijk ons volledige

indieprogramma
Zaal open
Locatie
TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event

Le Guess Who? 2023 | Zondag

Vierdaags festival voor avontuurlijke en grensverleggende muziek

Geweest

Passe-partouts, vrijdag-, zaterdag- en zondagtickets voor Le Guess Who? 2023 zijn uitverkocht, er zijn nog nachttickets voor de zaterdag verkrijgbaar via leguesswho.com/tickets.

Met als ondertitel “A Celebration of Sound” wordt Le Guess Who? beschouwd als een van de meest vooruitstrevende festivals ter wereld. Le Guess Who? staat in het teken van grensverleggende geluiden die je op andere plekken niet of nauwelijks te horen krijgt, maar die nieuwe perspectieven bieden op wat mogelijk is binnen de muziek.

Le Guess Who? keert van 9-12 november 2023 terug naar Utrecht voor de zestiende festivaleditie. Vier dagen lang neemt Le Guess Who? de stad over met shows van meer dan 150 artiesten die optreden in popzalen, theaters, kerken, werfkelders en clubs.

Op zondag 12 november vind je op het programma o.a. de Caribisch-Belgische componist, producer en muzikant Nala Sinephro; de wereldpremière van ‘The Harvest Time Project’, een eerbetoon aan de overleden Pharoah Sanders en zijn baanbrekende compositie ‘Harvest Time’ (1977); de Franse multidisciplinaire artiest en producer Crystallmess; Nok Cultural Ensemble, het nieuwe collectief van de Nigeriaans-Britse muzikant Edward Wakili-Hick (Sons of Kemet, Steam Down, Kokoroko); de Engels-Franse avant-popgroep Stereolab die wordt geprezen als een van de invloedrijkste en eigenzinnigste bands van de jaren 90; Ndox Electrique, een ritueel dat voortkomt uit de N’doëp-ceremonies in Senegal; en Faiz Ali Faiz, die werd geboren in zeven opeenvolgende generaties qawwalis (die de oude vorm van religieuze soefimuziek uit Pakistan en Noord-India uitvoeren) en sindsdien een eigen qawwali-sensatie is geworden, dankzij zijn ruime bereik en bezielde zang.

Bekijk het tijdschema hier.