bekijk ons volledige

indieprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event

Le Guess Who? 2023 | Zaterdag

Vierdaags festival voor avontuurlijke en grensverleggende muziek

Geweest

De reguliere tickets voor de zaterdag zijn uitverkocht, er zijn wel nog nachttickets voor WAS. en BASIS. 

Met als ondertitel “A Celebration of Sound” wordt Le Guess Who? beschouwd als een van de meest vooruitstrevende festivals ter wereld. Le Guess Who? staat in het teken van grensverleggende geluiden die je op andere plekken niet of nauwelijks te horen krijgt, maar die nieuwe perspectieven bieden op wat mogelijk is binnen de muziek.

Le Guess Who? keert van 9-12 november 2023 terug naar Utrecht voor de zestiende festivaleditie. Vier dagen lang neemt Le Guess Who? de stad over met shows van meer dan 150 artiesten die optreden in popzalen, theaters, kerken, werfkelders en clubs.

Op zaterdag 11 november vind je op het programma o.a. het uit South Bronx afkomstige ESG voor hun allerlaatste optreden in Europa; een nieuwe a/v performance van de Egyptische producer & DJ ZULI in samenwerking met audiovisueel kunstenaar Omar El Sadek; Kamilya Jubran, die met haar multidisciplinaire werk een van de meest gerespecteerde artiesten is binnen de Arabische alternatieve muziekscene; de klankwerelden van de Keniaanse componist en geluidskunstenaar Nyokabi Kariũki; de Britse elektronische artiest James Holden; het zeskoppige Amsterdamse Nusantara Beat, die snel een cultstatus hebben opgebouwd dankzij hun opwindende nieuwe kijk op de Indonesische traditie; opkomende avant-garde geluidskunstenaar Damsel Elysium, die eerder samenwerkte met o.a. FKA Twigs, Celeste en het London Contemporary Orchestra; The Good Ones, een Rwandese band die werd gevormd als genezingsproces na de genocide; explosief New Yorks rap-duo Armand Hammer bestaande uit ELUCID en billy woods; en een programma gepresenteerd door het Rotterdamse collectief AMPFEMININE, die streven naar een verscheidenheid aan kleur en diversiteit achter de draaitafels.

TICKETS
Tickets voor Le Guess Who? 2023 zijn verkrijgbaar via leguesswho.com/tickets.

Bekijk het tijdschema hier.