bekijk ons volledige

indieprogramma
Locatie
TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event

Le Guess Who? 2023 | Zaterdag

Vierdaags festival voor avontuurlijke en grensverleggende muziek

incl. servicekosten

Met als ondertitel “A Celebration of Sound” wordt Le Guess Who? beschouwd als een van de meest vooruitstrevende festivals ter wereld. Le Guess Who? staat in het teken van grensverleggende geluiden die je op andere plekken niet of nauwelijks te horen krijgt, maar die nieuwe perspectieven bieden op wat mogelijk is binnen de muziek.

Le Guess Who? keert van 9-12 november 2023 terug naar Utrecht voor de zestiende festivaleditie. Vier dagen lang neemt Le Guess Who? de stad over met shows van meer dan 150 artiesten die optreden in popzalen, theaters, kerken, werfkelders en clubs.

Op zaterdag 11 november vind je op het programma o.a. een nieuwe a/v performance van de Egyptische producer & DJ ZULI in samenwerking met audiovisueel kunstenaar Omar El Sadek; Kamilya Jubran, die met haar multidisciplinaire werk een van de meest gerespecteerde artiesten is binnen de Arabische alternatieve muziekscene; de klankwerelden van de Keniaanse componist en geluidskunstenaar Nyokabi Kariũki; de Britse elektronische artiest James Holden; pianist, componist en arrangeur João Donato, die een ongeëvenaarde invloed heeft gehad op de ontwikkeling van bossa nova en Braziliaanse jazz, en die zijn 90e verjaardag viert op het festival; opkomende avant-garde geluidskunstenaar Damsel Elysium, die eerder samenwerkte met o.a. FKA Twigs, Celeste en het London Contemporary Orchestra; improvisator Bill Orcutt (Harry Pussy) die optreedt met zijn gitaarkwartet; en explosief New Yorks rap-duo Armand Hammer bestaande uit ELUCID en billy woods.

TICKETS
Tickets voor Le Guess Who? 2023 zijn verkrijgbaar via leguesswho.com/tickets.