bekijk ons volledige

indieprogramma
Locatie
TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event

Le Guess Who? 2023 | Passe-partout

Vierdaags festival voor avontuurlijke en grensverleggende muziek

Geweest

Passe-partouts voor Le Guess Who? 2023 zijn uitverkocht, er zijn nog dagtickets verkrijgbaar voor de donderdag en nachttickets voor de zaterdag via leguesswho.com/tickets.

Met als ondertitel “A Celebration of Sound” wordt Le Guess Who? beschouwd als een van de meest vooruitstrevende festivals ter wereld. Le Guess Who? staat in het teken van grensverleggende geluiden die je op andere plekken niet of nauwelijks te horen krijgt, maar die nieuwe perspectieven bieden op wat mogelijk is binnen de muziek.

Le Guess Who? keert van 9-12 november 2023 terug naar Utrecht voor de zestiende festivaleditie. Vier dagen lang neemt Le Guess Who? de stad over met shows van meer dan 150 artiesten die optreden in popzalen, theaters, kerken, werfkelders en clubs.

Een veelgeprezen kenmerk van het festival is het jaarlijks uitnodigen van baanbrekende artiesten om hun eigen speciale programma's samen te stellen, met een persoonlijke selectie van hun inspiraties en gelijkgestemde artiesten. Tijdens Le Guess Who? 2023 worden programma’s gecureerd door mastering engineer Heba Kadry; de Caribisch-Belgische componist en muzikant Nala Sinephro; Slauson Malone 1, die de raakvlakken tussen popmuziek en performancekunst onderzoekt; en de Engels-Franse avant-popgroep Stereolab die wordt geprezen als een van de invloedrijkste en eigenzinnigste bands van de jaren 90. 

Op het programma vind je verder optredens van o.a. het uit South Bronx afkomstige ESG voor hun allerlaatste optreden in Europa; The Anonymous Project, een radicaal nieuw format voor artiesten om hun werk te presenteren en voor luisteraars om het te ontdekken; Ndox Electrique, een ritueel dat voortkomt uit de N’doëp-ceremonies in Senegal; Pankisi Ensemble, een traditioneel vrouwelijke muziekgroep uit Georgië; Bala Desejo, een van de meest begeerde bands van Brazilië; Bengal Chemicals, een rijzende ster in de experimentele elektronische muziekscene in Kolkata, India; het veelgeprezen en baanbrekende psychedelische dub ensemble African Head Charge; de Britse elektronische artiest James Holden; en Tunesische DJ Deena Abdelwahed die haar nieuwe album Jbal Rrsas presenteert.

Bekijk het tijdschema hier.