bekijk ons volledige

indieprogramma
Zaal open
Aanvang
Locatie
TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event

Le Guess Who? 2023 | Donderdag

Vierdaags festival voor avontuurlijke en grensverleggende muziek

Geweest

Met als ondertitel “A Celebration of Sound” wordt Le Guess Who? beschouwd als een van de meest vooruitstrevende festivals ter wereld. Le Guess Who? staat in het teken van grensverleggende geluiden die je op andere plekken niet of nauwelijks te horen krijgt, maar die nieuwe perspectieven bieden op wat mogelijk is binnen de muziek.

Le Guess Who? keert van 9-12 november 2023 terug naar Utrecht voor de zestiende festivaleditie. Vier dagen lang neemt Le Guess Who? de stad over met shows van meer dan 150 artiesten die optreden in popzalen, theaters, kerken, werfkelders en clubs.

Op donderdag 9 november vind je op het programma o.a. The Anonymous Project, een radicaal nieuw format voor artiesten om hun werk te presenteren en voor luisteraars om het te ontdekken; Slauson Malone 1, die de raakvlakken tussen popmuziek en performancekunst onderzoekt; Rəhman Məmmədli, ‘de man met zingende vingers’; SANAM, zes Libanese muzikanten die traditionele Egyptische muziek en Arabische poëzie mixen met geïmproviseerde rock, freejazz en noise; de in Berlijn gevestigde Peruaanse muzikanten Ale Hop & Laura Robles present Agua Dulce, wiens werk een radicale deconstructie is van de traditionele ritmes van de Peruaanse kust; het veelgeprezen en baanbrekende psychedelische dub ensemble African Head Charge, opgericht door meester percussionist Bonjo Iyabhinghi Noah en legendarische producer Adrian Sherwood; en W.I.T.C.H., pioniers van de ‘zamrock’, die terugkeren naar het podium met hun eerste nieuwe album in bijna vier decennia.

Bekijk het tijdschema hier.

Zie ook

DIIV

Sonisch palet van shoegaze, dreampop, kraut- en postrock

Footprints Festival

Nieuwe sounds geïnspireerd door verre windstreken

ELEVATOR #1

New Music Wednesday - ontdek muzikale hidden gems