bekijk ons volledige

indieprogramma
Locatie
TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event

Le Guess Who? 2023 | Donderdag

Vierdaags festival voor avontuurlijke en grensverleggende muziek

incl. servicekosten

Met als ondertitel “A Celebration of Sound” wordt Le Guess Who? beschouwd als een van de meest vooruitstrevende festivals ter wereld. Le Guess Who? staat in het teken van grensverleggende geluiden die je op andere plekken niet of nauwelijks te horen krijgt, maar die nieuwe perspectieven bieden op wat mogelijk is binnen de muziek.

Le Guess Who? keert van 9-12 november 2023 terug naar Utrecht voor de zestiende festivaleditie. Vier dagen lang neemt Le Guess Who? de stad over met shows van meer dan 150 artiesten die optreden in popzalen, theaters, kerken, werfkelders en clubs.

Op donderdag 9 november vind je op het programma o.a. de Israëlische zanger, muzikant en producer Dudu Tassa & componist en gitarist Jonny Greenwood (Radiohead, The Smile) die hun album Jarak Qaribak presenteren; Slauson Malone 1, die de raakvlakken tussen popmuziek en performancekunst onderzoekt; SANAM, zes Libanese muzikanten die traditionele Egyptische muziek en Arabische poëzie mixen met geïmproviseerde rock, freejazz en noise; de in Berlijn gevestigde Peruaanse muzikanten Ale Hop & Laura Robles present Agua Dulce, wiens werk een radicale deconstructie is van de traditionele ritmes van de Peruaanse kunst; en het veelgeprezen en baanbrekende psychedelische dub ensemble African Head Charge, opgericht door meester percussionist Bonjo Iyabhinghi Noah en legendarische producer Adrian Sherwood.

TICKETS
Tickets voor Le Guess Who? 2023 zijn verkrijgbaar via leguesswho.com/tickets.