donderdag 11 november 2021

Le Guess Who? 2021 - passe-partout

Vierdaags festival voor avontuurlijke en grensverleggende muziek

locatie
TivoliVredenburg
donderdag 11 november 2021

Le Guess Who? 2021 - passe-partout

Vierdaags festival voor avontuurlijke en grensverleggende muziek

Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek en cultuur van over de hele wereld. Het festival presenteert geluiden die je op andere plekken nauwelijks te horen krijgt maar juist uitdagen en inspireren. De veertiende editie vindt plaats van 11 t/m 14 november 2021 in Utrecht. Vier dagen lang neemt Le Guess Who? de stad Utrecht over: artiesten treden op in popzalen, theaters, kerken, oude fabriekspanden en clubs.

Curatoren

De programmering van Le Guess Who? wordt deels samengesteld door curatoren, die een selectie van hun inspiraties en gelijkgestemde artiesten uitnodigen om op het festival op te treden. In 2021 zijn dit multi-instrumentalist, zanger en songwriter John Dwyer, ook bekend als de frontman van OSEES; de Colombiaanse experimentele producer en geluidskunstenaar Lucrecia Dalt; de Japanse componist en percussionist Midori Takada; klarinettiste en saxofoniste Matana Roberts, die haar werk omschrijft als “het quilten van panoramisch geluid”; en singer-songwriter Phil Elverum, bekend van zijn werk als Mount Eerie en The Microphones. Alle curatoren treden ook zelf op tijdens het festival.

Optredende artiesten

Verder zijn er in 2021 optredens van o.a. artist-in-residence Alabaster dePlume, die een rijke mengeling van jazz, spoken word en folk brengt; John Dwyer’s pysch- garagerockicoon OSEES en ook de liveprimeur van zijn nieuwe collectief Bent Arcana; de legendarische Duitse krautrockgroep faUSt, die zijn iconische album ‘Faust IV’ (1973) uitvoert; de Zanzibarische Siti Muharam, achterkleindochter van taarab-legende Siti Binti Saad; het Duitse ambient/jazz kwartet Bohren & Der Club of Gore; Egyptisch ensemble Mazaher, een van de laatste beoefenaars van het Zar ritueel; de postrock met invloeden uit jazz en postpunk van Black Country, New Road; de Gambiaans-Britse grime- en hiphopartiest Pa Salieu; new age en sufi-componist Arooj Aftab; de New Yorkse neo-soulsensatie KeiyaA; de Amerikaanse ambientpionier William Basinski, die zijn nieuwste werk ‘Lamentations’ uitvoert; Spirit Fest, met leden van The Notwist en Tenniscoats; en optredens gehost door het Oegandese platenlabel Nyege Nyege Tapes en Utrechts multidisciplinair platform Uncloud.

Meer artiesten worden op een later moment aan de line-up toegevoegd.

Tickets

Vierdaagse passe-partouts voor Le Guess Who? 2021 zijn verkrijgbaar voor €133,00 (incl. servicekosten) via leguesswho.com/tickets. Dagkaarten zullen later beschikbaar zijn.