donderdag 11 november 2021

Le Guess Who? 2021 - passe-partout

Vierdaags festival voor avontuurlijke en grensverleggende muziek

programma

Curatoren:
John Dwyer, Lucrecia Dalt, Midori Takada, Matana Roberts en Phil Elverum

Line-up:
Low, Alabaster dePlume, Kiko Dinucci, Bohren & Der Club of Gore, Mazaher, Ronald Langestraat, Tim Koh, Black Monument Ensemble van Damon Locks, Black Country, New Road, Y-Bayani & Baby Naa And The Band of Enlightenment, Reason & Love en SPAZA

locatie
TivoliVredenburg
donderdag 11 november 2021

Le Guess Who? 2021 - passe-partout

Vierdaags festival voor avontuurlijke en grensverleggende muziek

Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek van over de hele wereld. Het bevraagt het bestaande en omarmt het onbekende. De veertiende editie vindt plaats van 11 t/m 14 november 2021 in Utrecht. Vier dagen lang neemt Le Guess Who? de stad Utrecht over: artiesten treden op in popzalen, theaters, kerken, clubs en oude fabriekspanden.

Curatoren
De programmering van Le Guess Who? wordt deels samengesteld door curatoren, die een selectie van hun inspiraties en gelijkgestemde artiesten – met zowel gevestigde namen als opkomende acts – uitnodigen om op het festival op te treden. In 2021 zijn dit multi-instrumentalist, zanger en songwriter John Dwyer, ook bekend als de frontman van Oh Sees; de Colombiaanse experimentele producer en geluidskunstenaar Lucrecia Dalt; de Japanse componist en percussionist Midori Takada; klarinettiste en saxofoniste Matana Roberts, die haar werk omschrijft als “het quilten van panoramisch geluid”; en singer-songwriter Phil Elverum, bekend van zijn werk als Mount Eerie en The Microphones. Alle curatoren treden ook zelf op tijdens het festival.

Optredende artiesten
Verder zijn er in 2021 optredens van de veelgeprezen Amerikaanse band Low, wiens muziek op de rand van donker en licht balanceert; Alabaster dePlume, die een rijke mengeling van jazz, spoken word en folk brengt, en artist-in-residence zal zijn tijdens Le Guess Who?; de Braziliaanse componist en gitarist Kiko Dinucci; het Duitse ambient/jazz kwartet Bohren & Der Club of Gore; Egyptisch ensemble Mazaher, een van de laatste beoefenaars van Zar, het genezingsritueel van zang, polyritmische percussie en dans dat voornamelijk door vrouwen wordt uitgevoerd; een samenwerking tussen de Nederlandse jazzlegende Ronald Langestraat en de excentrieke popmuzikant Tim Koh; de activistische jazz van het Black Monument Ensemble van Damon Locks; de postrock met invloeden uit jazz postpunk van Black Country, New Road; de Ghanese rootsreggae van Y-Bayani & Baby Naa And The Band of Enlightenment, Reason & Love, die voor het eerst in Europa optreden; en SPAZA, een voortdurend in samenstelling wisselende band bestaande uit muzikanten gecureerd door het Zuid-Afrikaanse label Mushroom Hour Half Hour die samen geïmproviseerd werk opnemen. Het ensemble speelt op Le Guess Who? voor de allereerste keer live en zal in Utrecht ook een project starten waarbij ze nieuwe muziek opnemen samen met andere festivalartiesten.

Tickets
Vierdaagse passe-partouts voor Le Guess Who? 2021 zijn verkrijgbaar voor €133,00 (incl. servicekosten) via leguesswho.com/tickets. Dagkaarten zijn later verkrijgbaar