Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
zaterdag 9 november 2019

Le Guess Who? 2019 - Zaterdag

Vierdaags festival voor avontuurlijke en grensverleggende muziek

geweest
CHECK ONS

INDIEPROGRAMMA

19:00
zaal open
19:45
aanvang
locatie
TivoliVredenburg
zaterdag 9 november 2019

Le Guess Who? 2019 - Zaterdag

Vierdaags festival voor avontuurlijke en grensverleggende muziek

geweest

Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek van over de hele wereld. Het bevraagt het bestaande en omarmt het onbekende. De dertiende editie vindt plaats van 7 t/m 10 november in Utrecht. Vier dagen lang neemt Le Guess Who? de stad Utrecht over: artiesten treden op in popzalen, theaters, kerken, clubs en oude fabriekspanden.

In 2019 presenteert het festival o.a. programma’s van zes curatoren, die een geheel eigen programma met optredens van hun inspiratiebronnen en gelijkgestemde artiesten samenstellen. Dat zijn deze editie de baanbrekende Malinese muzikant Fatoumata Diawara; de Nederlandse fashionfuturist Iris van Herpen & geluidskunstenaar Salvador Breed; de Noorse multidisciplinaire artiest Jenny Hval; de elektronische producer The Bug; de New Yorkse avant-gardecomponist Patrick Higgins; en de psychedelische krautrockband Moon Duo.

Programma zaterdag 9 november
O.a. een van Chicago’s meest veelzijdige en gevraagde drummers Makaya McCraven; de psychedelische krautrockband Moon Duo; Sudan Archives, die een hypnotiserende blik werpt op hoe de toekomst van popmuziek eruit zou kunnen zien; de vervreemdende clubmuziek van het in Berlijn opererende duo Amnesia Scanner; pianiste Olga Pashchenko, die een live-soundtrack bij de Duitse expressionistische film ‘Der Golem’ uit 1920 presenteert; producer, tekstschrijver en beatmaker Quelle Chris; de tienkoppige Japanse folk-bigband Minyo Crusaders; de futuristische en spirituele jazz van Angel Bat Dawid; en Xylouris White, project van Griekse muzikant Georgios Xylouris met drummer Jim White (Dirty Three). Hier vind je het tijdschema.

Ticket
Dagkaarten voor de zaterdag van Le Guess Who? kosten €48. De vierdaagse passe-partouts zijn uitverkocht. De genoemde prijzen zijn inclusief servicekosten.

Meer info via www.leguesswho.com.

Zie ook

za 13 jun 2020

Einstürzende Neubauten

The Year Of The Rat Tour

di 18 feb 2020

The Growlers

Een combi van surf, garagerock, pop en psychedelica | Natural Affair Tour

wo 29 apr 2020

Lisa Hannigan & s t a r g a z e

Indiefolk singer-songwriter gaat samenwerking aan met modern-klassiek orkest