Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
vrijdag 8 november 2019

Le Guess Who? 2019 - Vrijdag

Vierdaags festival voor avontuurlijke en grensverleggende muziek

geweest
CHECK ONS

INDIEPROGRAMMA

19:00
zaal open
19:45
aanvang
locatie
TivoliVredenburg
vrijdag 8 november 2019

Le Guess Who? 2019 - Vrijdag

Vierdaags festival voor avontuurlijke en grensverleggende muziek

geweest

Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek van over de hele wereld. Het bevraagt het bestaande en omarmt het onbekende. De dertiende editie vindt plaats van 7 t/m 10 november in Utrecht. Vier dagen lang neemt Le Guess Who? de stad Utrecht over: artiesten treden op in popzalen, theaters, kerken, clubs en oude fabriekspanden.

In 2019 presenteert het festival o.a. programma’s van zes curatoren, die een geheel eigen programma met optredens van hun inspiratiebronnen en gelijkgestemde artiesten samenstellen. Dat zijn deze editie de baanbrekende Malinese muzikant Fatoumata Diawara; de Nederlandse fashionfuturist Iris van Herpen & geluidskunstenaar Salvador Breed; de Noorse multidisciplinaire artiest Jenny Hval; de elektronische producer The Bug; de New Yorkse avant-gardecomponist Patrick Higgins; en de psychedelische krautrockband Moon Duo.

Programma vrijdag 8 november
O.a. de artpunk van Deerhunter uit Atlanta; de legendarische Ethio-groove muzikant Ayalew Mesfin en zijn Debo Band; Ierse noise-punkband Girl Band; Amerikaanse rapper, performancekunstenaar, dichter en activist Mykki Blanco; het noise-geweld van Lightning Bolt; jaren '70 punkpioniers The Raincoats; de innovatieve elektronische componist Tyondai Braxton (voorheen Battles); genre-overschrijdende improvisatierock van Oiseaux-Tempête & Friends; de merkwaardige mix van helse free-jazz en postrock van LOTTO; en de multi-disciplinaire artiest Lafawndah. Hier vind je het tijdschema.

Ticket
Dagkaarten voor de vrijdag van Le Guess Who? kosten €48. De vierdaagse passe-partouts zijn uitverkocht. De genoemde prijzen zijn inclusief servicekosten.

Meer info via www.leguesswho.com.

Zie ook

wo 29 apr 2020

Caribou

Liefdevolle en warmbloedige elektronicaliedjes

zo 12 apr 2020

IGORRR

Een mix van o.a. black metal, klassiek en breakcore

za 13 jun 2020

Einstürzende Neubauten

The Year Of The Rat Tour