donderdag 7 november 2019

Le Guess Who? 2019 - Passe-partout

Vierdaags festival voor avontuurlijke en grensverleggende muziek

geweest
CHECK ONS

INDIEPROGRAMMA

19:30
zaal open
19:45
aanvang
locatie
TivoliVredenburg
donderdag 7 november 2019

Le Guess Who? 2019 - Passe-partout

Vierdaags festival voor avontuurlijke en grensverleggende muziek

geweest

Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek van over de hele wereld. Het bevraagt het bestaande en omarmt het onbekende. De dertiende editie vindt plaats van 7 t/m 10 november in Utrecht. Vier dagen lang neemt Le Guess Who? de stad Utrecht over: artiesten treden op in popzalen, theaters, kerken, clubs en oude fabriekspanden.

In 2019 presenteert het festival o.a. programma’s van zes curatoren, die een geheel eigen programma met optredens van hun inspiratiebronnen en gelijkgestemde artiesten samenstellen. Dat zijn deze editie de baanbrekende Malinese muzikant Fatoumata Diawara; de Nederlandse fashionfuturist Iris van Herpen & geluidskunstenaar Salvador Breed; de Noorse multidisciplinaire artiest Jenny Hval; de elektronische producer The Bug; de New Yorkse avant-gardecomponist Patrick Higgins; en de psychedelische krautrockband Moon Duo.

Speciale optredens zijn er van de Pakistaanse Ustad Saami, de laatste levende uitvoerder van khayál, de voorloper van de oude, islamitische qawwali-muziek; jazz/funk/disco-icoon Asha Puthli, dat als een van de eersten met succes traditionele Indiase muziek met westerse pop samenbracht en wiens muziek gesampled werd door o.a. Notorious B.I.G. en Jay-Z; en de Ethio-groove legende Ayalew Mesfin, die samen met de Debo Band een exclusieve Europese show geeft.

Andere tot nu toe bevestigde artiesten voor Le Guess Who? 2019 zijn o.a. Holly Herndon, Deerhunter, Efterklang, AEAEA (het nieuwe samenwerkingsproject van Nicolas Jaar en Patrick Higgins), Godflesh, Föllakzoid, ZONAL feat. Moor Mother & Nazamba, Vladimir Ivkovic, Girl Band, Mykki Blanco, OSHUN, Lightning Bolt, Sudan Archives, Amesia Scanner, Makaya McCraven, Cate le Bon, Gruff Rhys, Earth, Tropical Fuck Storm, The Raincoats, Dur-Dur Band en Bbymutha.

Tickets
Dagkaarten voor Le Guess Who? kosten €43 voor het donderdagprogramma en €48 voor de vrijdag, zaterdag en zondag. Vierdaagse passe-partouts zijn uitverkocht. Alle genoemde prijzen zijn inclusief servicekosten. Hier vind je het tijdschema.

Meer info via www.leguesswho.com.

Zie ook

wo 29 apr 2020

Caribou

Liefdevolle en warmbloedige elektronicaliedjes

zo 12 apr 2020

IGORRR

Een mix van o.a. black metal, klassiek en breakcore

do 19 mrt 2020

Chick Corea Trilogy

with Christian McBride and Brian Blade