CHECK ONS

INDIEPROGRAMMA
Zaal open
Aanvang
Locatie
TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event

Le Guess Who? 2019 - Donderdag

Vierdaags festival voor avontuurlijke en grensverleggende muziek

Geweest

Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek van over de hele wereld. Het bevraagt het bestaande en omarmt het onbekende. De dertiende editie vindt plaats van 7 t/m 10 november in Utrecht. Vier dagen lang neemt Le Guess Who? de stad Utrecht over: artiesten treden op in popzalen, theaters, kerken, clubs en oude fabriekspanden.

In 2019 presenteert het festival o.a. programma’s van zes curatoren, die een geheel eigen programma met optredens van hun inspiratiebronnen en gelijkgestemde artiesten samenstellen. Dat zijn deze editie de baanbrekende Malinese muzikant Fatoumata Diawara; de Nederlandse fashionfuturist Iris van Herpen & geluidskunstenaar Salvador Breed; de Noorse multidisciplinaire artiest Jenny Hval; de elektronische producer The Bug; de New Yorkse avant-gardecomponist Patrick Higgins; en de psychedelische krautrockband Moon Duo.

Programma donderdag 7 november
O.a. Deense popavonturiers Efterklang; de verwoestende industrial/metal van Godflesh; het elektro-akoestische samenwerkingsexperiment van LGW curator Patrick Higgens en de Chileense producer en geluidskunstenaar Nicolas Jaar AEAEA; de in Stockholm gevestigde Amerikaanse componist en organist Kali Malone; de overweldigende ervaring van ZONAL feat. Moor Mother & Nazamba; de levendige Somalische funk van de achtkoppige Dur-Dur Band; de heilzame muziek van La Bruja de Texcoco uit de buitenwijken van het Mexicaanse stadje Texcoco; de Canadese pianiste Vicky Chow, die stukken van Steve Reich, John Cage en Bryce Dessner nieuw leven inblaast; het afrofuturistische hiphop-duo OSHUN; en de Hongaarse DJ Vladimir Ivkovic, die het visionaire album ‘Wayang’ van de twintig jaar gelden overleden Servische producer Suba / Rex Illusivii presenteert. Hier vind je het tijdschema.

Tickets
Dagkaarten voor de donderdag van Le Guess Who? kosten €43. Vierdaagse passe-partouts zijn verkrijgbaar voor €148. De genoemde prijzen zijn inclusief servicekosten.

Meer info via www.leguesswho.com.