Bekijk de hele reeks

Lang Leve de Pechgeneratie
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Ciana Mayam
Myrthe Keulemans
Eline Donker
Boban Braspenning

Locatie
Club Nine
Attend
Facebook-event

Lang Leve de Pechgeneratie: wooncrisis

700 euro voor een schoenendoos in jouw studentenstad

Geweest

Je studententijd, de tijd waarin elke doordeweekse avond als een vrijdagavond mag voelen en waar je (ver) weg van je ouders kan doen wat je wil… Dat is dan 760 euro voor een schoenendoos van 5 vierkante meter. Elke maand afrekenen graag.

In deze derde editie van Lang Leve de Pechgeneratie gaan we dieper in op de wooncrisis, die voor grote kamertekorten bij studenten zorgt. Hoelang zijn we nog veroordeeld tot eindeloze hospiteeravonden waar je je leukste gezicht moet trekken terwijl je een clichépraatje afsteekt?

En ben je als afgestudeerde eindelijk van de shit af? Mooi niet. Want hoe ga jij als starter een huis vinden in de huidige woningmarkt? Zie dan maar eens een betaalbaar koop- of huurhuis te vinden. "Een rijke vriend, heb je daar al aan gedacht?" Yeah, right. Bedankt voor de tip, Hugo de Jonge...

Onze presentatoren Ciana Mayam (BNN VARA) en Podium-programmamaker Eline gaan in gesprek met Myrthe Keulemans, zij is junior onderzoeker en adviseur bij het Research Instituut voor de Gebouwde Omgeving (RIGO) en kan zelf als starter meepraten over de gevolgen van de wooncrisis. Ook praten we met Gideon Bolt, universitair hoofddocent Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit Utrecht, over hoe de woningmarkt zo kan zijn ingestort. Verder schuift Timmy Star van de Huurdokters aan. Zij bieden eerste hulp bij onrechtvaardige huursituaties door misstanden binnen de huurmarkt uit te dokteren. Hij zal ingaan op de problemen die hij vaak tegenkomt én wat je zelf kan doen om te strijden voor een betaalbaar dak boven je hoofd.

Cabaretier
Wees maar niet bang dat het één grote klaagzang wordt, we nodigen ook komisch talent uit op het podium om wat humor aan te brengen in het hele verhaal. De avond wordt afgesloten door cabaretier Oscar Smit. In 2019 stond hij in de finale van de Comedy Talent Award, de grootste stand-up comedy wedstrijd van Nederland, en haalde hij de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij is vast lid van het Comedyhuis, én schrijft voor het VPRO-programma Plakshot. Zo kunnen we ondanks alle ellende lachend een drankje gaan drinken.

'Lang Leve de Pechgeneratie' is een driedelige serie van cultureel studentenplatform Podium van de Hogeschool Utrecht en TivoliVredenburg. Kijk voor meer informatie op de website van Podium.