Bekijk de hele reeks

Lang Leve de Pechgeneratie
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Ciana Mayam
Myrthe Keulemans
Eline Donker
Boban Braspenning

Locatie
Club Nine
Attend
Facebook-event

Lang Leve de Pechgeneratie: wooncrisis

700 euro voor een schoenendoos in jouw studentenstad

incl. servicekosten

Je studententijd, de tijd waarin elke doordeweekse avond als een vrijdagavond mag voelen en waar je (ver) weg van je ouders kan doen wat je wil… Dat is dan 760 euro voor een schoenendoos van 5 vierkante meter. Elke maand afrekenen graag.

In deze derde editie van Lang Leve de Pechgeneratie gaan we dieper in op de wooncrisis, die voor grote kamertekorten bij studenten zorgt. Hoelang zijn we nog veroordeeld tot eindeloze hospiteeravonden waar je je leukste gezicht moet trekken terwijl je een clichépraatje afsteekt?

En ben je als afgestudeerde eindelijk van de shit af? Mooi niet. Want hoe ga jij als starter een huis vinden in de huidige woningmarkt? Zie dan maar eens een betaalbaar koop- of huurhuis te vinden. "Een rijke vriend, heb je daar al aan gedacht?" Yeah, right. Bedankt voor de tip, Hugo de Jonge...

Onze presentatoren Ciana Mayam (BNN VARA) en Podium-programmamaker Eline gaan in gesprek met Myrthe Keulemans, zij is onderzoeker Global Urban Transformations aan de Universiteit Utrecht en stond in 2022 op de kieslijst van de partij Student & Starter. Hoe kan de woningmarkt zo zijn ingestort? Welke oplossingen bieden nou echt perspectief aan studenten en starters die een betaalbaar dak boven hun hoofd willen? En wat doet de gemeente Utrecht eigenlijk om dit probleem aan te pakken?

Cabaretier
Wees maar niet bang dat het één grote klaagzang wordt, we nodigen ook komisch talent uit op het podium om wat humor aan te brengen in het hele verhaal. De avond wordt afgesloten door cabaretier Boban Braspenning. In 2021 won hij de jury- en publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Nu bestormt hij de theaters met zijn debuutvoorstelling: Boompje Beestje, een muzikale cabaretshow over woningnood.  Zo kunnen we ondanks alle ellende lachend een drankje gaan drinken.

'Lang Leve de Pechgeneratie' is een driedelige serie van cultureel studentenplatform Podium van de Hogeschool Utrecht en TivoliVredenburg. Kijk voor meer informatie op de website van Podium.

Zie ook

Lang Leve de Pechgeneratie: mentale gezondheid

Hoe hou je je hoofd boven water?