Bekijk de hele reeks

Lang Leve de Pechgeneratie
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Ciana Mayam
Jenny Boumans
Jason Bhugwandass
Eline Donker
Boban Braspenning

Locatie
Club Nine
Attend
Facebook-event

Lang Leve de Pechgeneratie: mentale gezondheid

Hoe hou je je hoofd boven water?

Geweest

Je studententijd, daar zou je later met een nostalgische glimlach op terug moeten kijken. Maar waarom eigenlijk?

Dealen met de gevolgen van een pandemie, een torenhoge studieschuld, het voelen van prestatiedruk tijdens je studie, het vinden van je eerste baan en zorgen over de staat van de wereld – niet zo gek dat het soms even niet zo lekker gaat in je bovenkamer.

In deze tweede editie van Lang Leve de Pechgeneratie gaan we het hebben over hoe je het hoofd boven water houdt terwijl je dealt met de uitdagingen van nu, en hoe je ermee omgaat als je op plek 729225 staat voor professionele hulp in de GGZ. Maar no worries: het wordt zeker niet één groot klaagfestijn.

Onze presentatoren Ciana Mayam (BNN VARA) en Podium-programmamaker Eline gaan het gesprek aan met Jenny Boumans, zij deed bij het Trimbos Instituut onderzoek naar hoe zorg van de GGZ beter kan. We geven ook Jason Bhugwandass een podium, hij zat lange tijd in een gesloten jeugdzorginstelling en vecht nu om anderen deze “hel op aarde” te besparen. We hebben het over hoe het zover heeft kunnen komen dat de helft van de studenten weleens psychische klachten heeft. Én we vragen onze experts natuurlijk hoe het beter kan in de toekomst.

Cabaretier
Wees maar niet bang dat het één grote klaagzang wordt, we nodigen ook komisch talent uit op het podium om wat humor aan te brengen in het hele verhaal. De avond wordt afgesloten door cabaretier Boban Braspenning. In 2021 won hij de jury- en publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Nu bestormt hij de theaters met zijn debuutvoorstelling: Boompje Beestje, een muzikale cabaretshow over woningnood.  Zo kunnen we ondanks alle ellende lachend een drankje gaan drinken.

'Lang Leve de Pechgeneratie' is een driedelige serie van cultureel studentenplatform Podium van de Hogeschool Utrecht en TivoliVredenburg. Kijk voor meer informatie op de website van Podium.