Bekijk alle concerten

Birds of Paradise
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event
Expositie LAMBERT maskers

9 maart, 18:45-22:00 uur, Cloud 9
Een primeur: vijf ‘LAMBERT-maskers’ in een kleine expositie bijeengebracht, te zien voor en na het concert. Sardijnse maskers die LAMBERT gebruikt om zijn identiteit(en) als artiest mede vorm te geven.

Music Miners Podcast - Instant Composing

9 maart, 19:30-20:15 uur, Cloud 9
Host Leendert van der Valk gaat in gesprek met de Berlijnse neo-klassiek pianist LAMBERT en jazzgitarist Bram Stadhouders over hoe je componeert ‘on the fly’. En over hoe de muziek tot stand kwam in hun nieuwe trio bezetting met drummer Luca Marini. De podcast wordt live opgenomen en komt later beschikbaar op de website van Birds of Paradise. De opname en live presentatie van de podcast wordt voorafgegaan aan een vertoning van de korte film Becoming Lambert.

LAMBERT Radio show

9 maart, 21:45 uur, Studio Pandora
LAMBERT draait na afloop van het concert zijn favoriete plaatjes tijdens een live radio programma vanuit Studio Pandora: de kersvers gebouwde, multifunctionele studio bij de foyer van de Pandora zaal.

Lambert x Bram Stadhouders x Luca

Neoklassieke pianist meets gitarist en percussionist | Birds of Paradise

Geweest

Bekijk de foto's

Fotograaf: Sward Photography

 
Birds of Paradise: Lambert x Bram Stadhouders x Luca | woensdag 9 maart 2022 | Cloud Nine


 
Zoals het meest mysterieuze gevogelte betaamt, toont LAMBERT alleen zijn praalkleuren vanachter de piano, getooid met een Sardijns masker. Een setting waarin zelfs de meest getrainde spotter zijn meest kwetsbare gezichtsuitdrukkingen niet kan opmerken: die doemen enkel op in de vorm van geluid, en wel doorheen de neoklassieke composities van deze in Berlijn gevestigde Bird of Paradise. Samen met de Tilburgse gitarist Bram Stadhouders ontwikkelde LAMBERT een muzikale séance, waarin de Duits/Italiaanse percussionist Luca Marini het geheel subliem afmaakt. Alledrie zijn deze artiesten gespecialiseerd in improvisatie, onbegrensd componeren en betoverende klanken: precies het grensvlak waarop deze enigmatische performance is geboren.

 

Festival Birds of Paradise, van 9 t/m 13 maart. Een combinatie van indiepop, electronica, eigentijds klassiek en moderne dans. Tijdens Birds of Paradise Festival krijgen vijf gerenommeerde multidisciplinaire artiesten een residentie aangeboden voor één dag. Ze krijgen carte blanche om een exclusieve performance te maken en een uitgebreid context programma te cureren: zowel live als online. Klik hier voor meer informatie.