Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Jasper Smit

Locatie
Club Nine
Extra informatie
Over de maker

Jasper Smit werd in 2019 én 2021 genomineerd voor de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied. Met open vizier, veel interactie, improvisatie en humor speelt hij liedjes die ergens over gaan. Zijn nieuwste voorstelling Laat me met rust! is zijn derde theaterprogramma voor kinderen en gaat op 7 oktober in TivoliVredenburg in première.

 

Over het maakproces

De Utrechtse liedjesschrijver en cabaretier Jasper Smit verzamelde inspiratie door mee te draaien met de bovenbouw op verschillende basisscholen in de stad. “Ik raakte met veel leerlingen in gesprek, en stelde open vragen zonder enig oordeel. Daardoor vertelden ze ongeremd wat hen bezighoudt, zowel grappig als verdrietig”, aldus Smit. “Binnen een paar dagen had ik genoeg prachtig materiaal voor een heel album.”Tijdens de try-outs werd duidelijk hoe goed de liedjes aansluiten op de belevingswereld van het jonge publiek: “Na het liedje ‘Laat me met rust’ zei een jongen van tien tegen zijn moeder: dit liedje heeft mijn brein gelezen. Ik stond te glunderen toen ik dat hoorde.”

Adviesleeftijd

Bij onze familieconcerten hanteren we een minimumleeftijd. Dat doen we om je een richtlijn te geven. De adviesleeftijd (voor kinderen van 10 jaar en ouder) is gebaseerd op de inhoud en/of de stijl van een voorstelling. Maak je eigen inschatting. We wensen je veel plezier!

Laat me met rust! - Jasper Smit (10+)

PREMIÈRE | Grote kleinkunst voor jonge mensen

Geweest

Tienplussers staan op losse schroeven en daar horen grote kleinkunstliedjes bij. Daarom zingt Jasper Smit over ouders die niet eens een elektrische fiets voor je kopen. En over zó iets ergs hebben uitgevreten dat je bang bent dat je vader je onterft. Over slecht zijn op school terwijl je goed bent in van alles. En over met rust gelaten willen worden als je op je kamer zit.

Jaspers liedjes zijn gemaakt om te raken en om de tongen los te maken. En wanneer het eerste sterke verhaal uit het publiek komt, is het hek van de dam: want wanneer dacht jij dat je vreselijk straf van je vader zou krijgen?

Trailer