Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

La Vaghezza
Mayah Kadish, Ignacio Ramal viool
Anastasia Baraviera cello
Gianluca Geremia theorbe
Marco Crosetto klavecimbel en orgel

Programma

Werken van Merula, Cavalli, Marini, Monteverdi, Vitali, Gabrieli, Rossi, Falconieri

Locatie
Hertz

La Vaghezza

Uit noten gehouwen

Geweest

De leden van La Vaghezza zijn ieder afzonderlijk veelgevraagde solisten of aanvoerders in grotere orkesten. Ze hebben hun krachten gebundeld in La Vaghezza. Op basis van onderzoek ontdekten ze dat muziek uit de renaissance en de vroege barok vaak veel ‘onvoorspelbaarder’ was dan de noten doen vermoeden. Die invulling van die onvoorspelbaarheid, zeg maar de muzikale en ambachtelijke vertaling van het papieren basismateriaal is de grote kracht van dit Italiaanse gezelschap.

Overgang van de renaissance naar de barok

Kleurrijk, extravagant, experimenteel: met repertoire uit de vroege zeventiende eeuw begeeft La Vaghezza zich op de overgang van renaissance naar barok. Muziekstukken van componisten als Gabrieli, Merula, Cavalli en Monteverdi krijgen een nieuwe adem dankzij de vindingrijkheid van de uitvoerders, die de wervelende notenmassa’s met virtuoze versieringen en improvisatie omvormen tot geraffineerde klankkunstwerken. Het Italiaanse Vaghezza speelde de laatste jaren op de belangrijkste festivals voor oude muziek in Europa: Utrecht, Brugge, Cremona, Göttingen, Ambronay, York.

 
Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.