menu zoeken
Naar agenda
donderdag 19 april 2018

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

KRO-NCRV ledenconcert

Mendelssohn 3 Uitgelegd - Maestro Jules Onthult

uitvoerenden

Het Gelders Orkest
Jules van Hessen dirigent & gastheer concert
Margriet Vroomans gastvrouw KRO-NCRV

programma

Mendelssohn Symfonie nr. 3 ‘Schotse’

aanvang
15:30
zaal open
14:45
locatie

KRO-NCRV en TivoliVredenburg presenteren een speciale leden-editie van Maestro Jules Onthult. In dit middagconcert legt Maestro Jules Mendelssohn's Derde Symfonie op de snijtafel. Margriet Vroomans heet alle bezoekers welkom. Tickets zijn enkel voor KRO-NCRVleden beschikbaar via de website van de KRO-NCRV. 

Maestro Jules onthult, legt uit en kruipt in de huid van...
Maestro Jules van Hessen is uitvinder van een nieuw genre: het Onthullings- concert. Vanaf de dirigentenbok en tussen de orkestleden duikt hij in de muziek en ontrafelt de wanhoop, euforie en alles daartussen die licht ontvlambare componisten voelden toen ze hun meesterwerken op papier zetten. Voor de pauze gaat het doek op voor anekdotische noten en menselijke details van beroemde orkestwerken, ondersteund door visuals en muziekvoorbeelden. Na de pauze klinkt het hele werk in al zijn glorie.

Felix Mendelssohn op ontdekkingsreis in Schotland
Als er in 1829 ansichtkaarten zouden hebben bestaan, dan zou Felix Mendelssohn er vanuit Schotland zeker een paar naar huis hebben gestuurd met een afbeelding van de ruïne van de abdijkerk van Holyrood Palace in Edinburgh. Op de achterkant zou hij dezelfde tekst hebben geschreven als in een brief aan zijn ouders: 'Alles is er gebroken, halfvergaan, en de heldere hemel werpt stralen licht naar binnen. Ik geloof dat ik hier vandaag het begin van mijn Schotse Symfonie heb gevonden.' Een symfonie met een orkestrale doedelzak, Schotse mist, een Allegro guerriero (oorlogs-allegro) en een slotdeel dat klinkt als een juichend koor.

Wellicht vind je ook interessant

wo 27 mrt 2019

Het Grote Brexit College

di 5 feb 2019

Paul Scheffer | Land van aankomst

Hoe migratie Nederland verdeelt en verandert

vr 1 feb 2019

Welcome to Night Vale

Welcome to Night Vale 2019 World Tour “A Spy in the Desert”

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord