menu zoeken
Naar agenda
zaterdag 2 februari 2019

Kris Berry en Minyeshu

De Uitdaging Olv Thijs Borsten

14,50

Prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe.

aanvang
20:30
zaal open
19:30
locatie

Er zijn bij dit concert zowel zit- als staanplaatsen. Er is vrije plaatskeuze.

De Uitdaging is al jaren een begrip bij publiek en artiesten. Grote namen als Tania Kross, Mathilde Santing en Lilian Viera, Mola Sylla, izaline Calister en Giovanca stapten in de muzikale boksring en genoten van de spetterende muzikale confrontaties.

Tijdens deze uitdaging ontmoeten twee uitersten elkaar. Kris Berry in een ingetogen singer-songwriter die met haar loepzuivere stem iedereen in vervoering weet te brengen. Minyeshu is precies het tegenovergestelde: alles is groots en zeer bewegelijk. Ook het repertoire ligt ver uit elkaar. De muziek van Kris is gemaakt naar de westerse harmonie waar de muziek van Minyeshu Ethiopische toonladders, harmonie en frasering heeft.

Kris Berry is een Curaçaose zangeres en songwriter, bekend van haar 3FM Megahit 'Let Go' die ze met Perquisite maakte. Al voor haar debuutalbum 'Marbles' (2012) viel ze in de prijzen. Zo werd ze in 2011 door Radio 6 uitgeroepen tot hét Soul & Jazz talent en won ze in 2012 een Radio 6 Talent Award.

De Ethiopische zangeres Minyeshu woont sinds 1996 in Nederland en combineert Ethiopische dansmuziek met westerse elementen. Minyeshu werd rond haar veertiende ingelijfd door het grootste dans- en muziekgezelschap van Ethiopië: het Nationale Theater. Na haar komst in Nederland stond ze met Marco Borsato op het podium tijdens Friends for Ward Child en deed ze veel verschillende projecten waaronder Zoumana Diarra, Het Nederlands Blazers Ensemble, Metropole Orkest en New Cool Collective.

Thijs Borsten verzamelt bijzondere artiesten met unieke stemmen. Hij verenigt in de uitdaging verschillende muzikale werelden. Begeleid door Thijs en zijn band maken zangers met een verschillende muzikale achtergrond elkaars repertoire eigen in een muzikaal duel met alleen maar winnaars.

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!

Wellicht vind je ook interessant

za 19 jan 2019

Maartje Meijer

Gedichten van de Torenkamer

vr 7 dec 2018

Sabrina Starke

Soul- en jazzzangeres

do 17 jan 2019

Eric Vaarzon Morel

Ode aan de Spaanse gitaar

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord