Bekijk het klassieke seizoen

AVROTROS Vrijdagconcert
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Sibelius Finlandia
Von Bingen O virtus sapientiae
Ten Holt fragment uit Canto ostinato (arr. A. Fiumara)
Mendelssohn uit Elias: Hebe deine Augen auf
Chevalier de Saint-Georges Ouverture L’amant anonyme
J.S. Bach Erbarme dich (uit: Matthäus-Passion)
Vivaldi Gloria in excelsis Deo (uit: Gloria)
Karmit Fadael uit Drieluik voor orkest: Djahe en Magie des Paillettes
Fauré Cantique de Jean Racine
Beethoven uit de Zevende symfonie: Allegro con brio
Williams Main theme uit Schindler’s List
Dvořák Slavische dansen opus 72, nrs. 6 en 7
Mendelssohn Finale uit Midzomernachtsdroom

Uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Nationaal Vrouwen Jeugdkoor
Chloe Rooke
 dirigent
Irene Verburg koordirigent
Joris van Rijn viool
Hans Wolters oboe d'amore
Ab Nieuwdorp spreekstem

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Klassieke Top 400

AVROTROS Vrijdagconcert

Geweest

AVROTROS Programmaboekje 231013

Het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Chloe Rooke speelt een selectie uit de Klassieke Top 400 van NPO Klassiek.

Verwoede muziekliefhebbers doen niets liever dan lijstjes maken. In oktober is het weer de beurt aan de fans van NPO Klassiek. Uit eeuwen aan wonderschone klassieke muziek stellen trouwe luisteraars een prikkelende Top 400 samen. Een selectie van de mooiste werken uit de NPO Klassieke Top 400 wordt live uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest.

Klassieke Top 400

Jaarlijks organiseert NPO Klassiek de Klassieke Top 400 waarin luisteraars hun favoriete klassieke werken kunnen kiezen. De 400 met de meeste stemmen komen in oktober een week lang aan bod op NPO Klassiek. Natuurlijk zitten daar echte evergreens bij zoals bijvoorbeeld delen uit Bachs Matthäus-Passion of de Cantique de Jean Racine van Fauré. Maar elk jaar kent ook zijn verrassingen met onverwachte muziek die toch een plek krijgt onder de 400 beste. Het AVROTROS Vrijdagconcert maakt uit de Top 400 lijst een representatieve selectie die in een afwisselend concert live wordt gespeeld.

Chloe Rooke dirigeert het Radio Filharmonisch Orkest

Wat het programma precies gaat worden hangt af van de werken die dit seizoen de Top 400 bereiken. Zeker is in ieder geval het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor, winnaar van de Concertgebouw Young Talent Award 2023 en het Radio Filharmonisch Orkest met dirigent Chloe Rooke. Zij maakte in 2021 grote indruk als jongste deelnemer van de prestigieuze Malko Competition in Kopenhagen en is sinds seizoen 2022/2023 assistent-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest. Als zodanig assisteert ze chef-dirigent Karina Canellakis en diverse andere dirigenten. Maar vanavond staat ze zelf op de bok en heeft hoogstpersoonlijk de leiding over dit concert.

Prelude is de opmaat naar het AVROTROS Vrijdagconcert. Presentator Leonard Evers vertelt je in deze podcast iedere week meer over de bijzondere stukken die gaan klinken. Prelude is vanaf de zaterdag voor het concert te beluisteren. Luister hier naar de podcast.