donderdag 23 november 2017

Klassieke muziek. Waar begin je in vredesnaam?

Klap van de Molen podcast live: Merlijn Kerkhof

geweest
programma

Interview met Merlijn Kerkhof (schrijver van ‘Alles begint bij Bach’)

locatie
donderdag 23 november 2017

Klassieke muziek. Waar begin je in vredesnaam?

Klap van de Molen podcast live: Merlijn Kerkhof

geweest

Klassieke muziek... Een wereld waarvan je weet dat er nog iets moois zit, maar die je nog niet helemaal snapt. Zoals het roken van sigaren, of het drinken van whisky. Toch heeft David Achter de Molen, voormalig zanger van John Coffey, al een tijdje interesse voor dit genre. Hoe zit het met al die achterlijk ingewikkelde termen? Wat is er mooi aan dat rare Duitse gezang? Waarom moeten die stukken uren duren? En haalt een Michael Jackson het nu dan ook bij een Beethoven?

Een aantal maanden geleden krijgt David dankzij een collega in TivoliVredenburg het boek 'Alles Begint Bij Bach' in zijn handen. Een boek van de 31-jarige Merlijn Kerkhof, tevens columnist bij de Volkskrant, die veel van die vragen beantwoordt. Het boek geeft een hoop duidelijkheid en houvast in de wildernis der klassieke muziek. Toch voelt David een aangewakkerde drang om door te praten over wat er dan vooral zo leuk aan is en waar je in vredesnaam moet beginnen als instap-klassiek'er. Waar kan dat dan beter dan in zijn eigen podcast over muziek? En met wie kan dat beter dan met de schrijver zelf?

23 november, voorafgaand aan 'Pieces of Tomorrow', zitten David en Merlijn samen op de zesde verdieping in TivoliVredenburg om in de Klap van de Molen podcast een uur lang te praten over dit onderwerp. De podcast wordt live opgenomen voor publiek, en is gratis toegankelijk.

Reserveer op tijd je kaartje, want vol is vol!

Zie ook