Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
zaterdag 10 februari 2018

King Arthur

Purcelldag - Vox Luminis

geweest
zaal open
20:15
inleiding
19:45
aanvang
20:15

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Vox Luminis o.l.v. Lionel Meunier bas

programma

Purcell King Arthur

locatie
Lied uit King Arthur
Fairest isle, all isles excelling, seat of pleasure and of love. Venus here will choose her dwelling, and forsake her Cyprian grove.
zaterdag 10 februari 2018

King Arthur

Purcelldag - Vox Luminis

geweest

Dit concert is onderdeel van de Purcelldag, een ééndaagse mini-festival in samenwerking met Organisatie Oude Muziek. Klik hier om dit overkoepelende evenement te bekijken of om een passe-partout te kopen.

King Arthur, de eerste musical in de geschiedenis
Purcells semi-opera King Arthur wordt wel de eerste musical in de geschiedenis genoemd. Het patriottistische libretto gaat niet over de bekende Arthur-sagen maar schildert de woeste strijd tussen de Britten van koning Arthur en de Saksen, vaak met humoristische ondertoon. Purcells muziek erbij is briljant: levendig, vol met vrolijke dansmuziek en prachtige aria’s. Tovenaars, ridders, sirenen en elfen: dit bonte spektakel staat garant voor een barokke musical avant la lettre. De variatie van speelsheid (vrolijke drinkgelagen, goede luchtgeesten, oogstliederen van boeren) en nobele ernst (plechtige offerrituelen, strijd, loftuitingen op de koning) gaf Purcell volop de gelegenheid alle denkbare tegenstellingen muzikaal uit te buiten en in te kleuren. In de beste musicaltraditie eindigt het avontuur in een bruisende verzoening tussen alle strijdende partijen, inclusief patriottische en vrolijke lofliederen op Engeland. King Arthur is ‘Feel Good Music’ op het hoogste niveau.

Zie ook

wo 27 nov 2019

Calefax als menselijk orgel

Bach, Mendelssohn en Messiaen

wo 4 mrt 2020

Daria van den Bercken & Arthur Japin

Muziek en literatuur

vr 1 nov 2019

Nederlands Kamerorkest en Remy van Kesteren

Caplet, Debussy en Haydn