zondag 28 november 2021

Kika Sprangers & Irene Reig

Twee opvallende Europese jazztalenten

geweest

Bekijk alle Sunday Afternoon Jazzconcerten

14:15
zaal open
15:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Kika Sprangers saxen
Irene Reig altsax
Xavi Torres toetsen
Sun-Mi Hong drums
Thomas Pol bas

locatie
zondag 28 november 2021

Kika Sprangers & Irene Reig

Twee opvallende Europese jazztalenten

geweest

In de persconferentie van 26 november zijn nieuwe maatregelen aangekondigd, daardoor zijn er bij dit concert alleen zitplaatsen met 1,5 meter afstand. Onze medewerkers zijn aanwezig om je wegwijs te maken. Voor meer informatie kun je hier terecht.

Alto For Two is een gloednieuw project van twee opvallende Europese jazztalenten. De Nederlandse componist-saxofonist Kika Sprangers en de Spaanse componist-saxofonist Irene Reig slaan de handen ineen en creëren een programma met uitsluitend eigen werk. Deze twee vrouwen die in de afgelopen jaren ieder een fris, eigen geluid hebben ontwikkeld, verschillen niet alleen van elkaar, ze vullen elkaar aan en versterken elkaar. Voor de uitvoering van hun composities kozen ze voor één kwintet. De ritmesectie bestaat uit generatiegenoten pianist Xavi Torres, drummer Sun-Mi Hong en bassist Thomas Pol.

Spotify playlist door Kika

“Twee altsaxen is er één te veel”, hoor ik sommigen zeggen. Ik snap de gedachte wel, maar in Alto for Two gaat dit naar mijn idee niet op. Saxofonist Irene Reig en ik hebben een behoorlijk verschillende achtergrond en geluid waardoor we iets anders brengen. Ook de bandleden Xavi Torres, Thomas Pol en Sun Mi Hong brengen stukken mee die totaal van elkaar verschillen. Gelukkig maar, want dit maakt het leuk en uitdagend. We vinden elkaar in de energie op het podium. Zodra we live spelen is er vanaf het eerste moment een bijzondere chemie die aanstekelijk is en inspireert. Ik hoop dat we dat aanstaande zondag weer over kunnen brengen op het publiek. Om alvast in de stemming te komen, vind je hier een behoorlijk diverse playlist.

foto: Kika Sprangers door Tom van Huisstede