woensdag 3 maart 2021

KIJK TERUG: Martijn Cornet & Ragazze Quartet

Schuberts Winterreise

20:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

woensdag 3 maart 2021

KIJK TERUG: Martijn Cornet & Ragazze Quartet

Schuberts Winterreise

Dit concert werd op 17 februari uitgezonden vanuit onze Hertz. De livestream is terug te kijken tot en met woensdag 3 maart. Terugkijktickets zijn te koop via bovenstaande button. Bij aankoop ontvang je een persoonlijke inlogcode voor de livestream, te vinden in het pdf-bestand van je bevestigingsmail. Heb je een ticket? Dan kun je inloggen via deze pagina. Bekijk ook de veelgestelde vragen over onze livestreams.

De winterse sfeer en de donkere dagen worden prachtig verbeeld in Winterreise, een absolute klassieker binnen Schuberts lied-oeuvre. Deze reis voert naar het onbekende, het onderwereldse en lijkt op het lijf geschreven voor Martijn Cornet en het Ragazze Quartet. De bariton heeft een indrukwekkende achtergrond als operazanger bij onder meer de Nationale Opera, Holland Opera en het Aalto Theater (Essen). De vier strijkers staan bekend om hun eigenzinnige, theatrale en grensverleggende aanpak.

Podcast met Annemijn Bergkotte en Martijn Cornet
Het Ragazze Quartet en Martijn Cornet voegen een ongehoord nieuw hoofdstuk toe aan Schuberts Winterreise: een uitvoering voor zang en strijkkwartet. Wat betekent dat voor de sfeertekening van het winterse landschap waarin de verteller zijn weg zoekt? Komen er nieuwe karaktertrekken aan het licht bij de zwerver? Annemijn Bergkotte en Martijn Cornet vertellen over hun gezamenlijke reis door Schuberts liederencyclus. Over spookklanken, kraaiengeluiden, elkaar opstuwen en effecten die alleen mogelijk zijn dankzij de combinatie van strijkers en zang. Luister hieronder naar hun verhaal.