Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Jazz Orchestra of the Concertgebouw
met gastsolisten Shirma Rouse, Randal Corsen, Roel Calister, Pink Oculus & Humphrey Campbell

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Keti Koti viering met Shirma Rouse, Humphrey Campbell, Randal Corsen en Pink Oculus

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

incl. servicekosten

Keti Koti is de dag waarop de slavernij herdacht wordt en de vrijheid gevierd. Ongeveer 150 jaar geleden kwam er een einde aan de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen, die toen koloniën van Nederland waren. Binnen de rituelen die onderdeel uitmaken van Keti Koti speelt muziek een belangrijke rol: door muziek wordt uiting gegeven aan verdriet en bevrijding. Deze belangrijke dag vieren we met verschillende concerten en lezingen en op donderdag 29 juni met het Keti Koti concert.

Tijdens het Keti Koti concert zetten we de rijke muziekculturen van Curaçao en Suriname in de spotlight. Met een all-star line-up en heel veel muziek kijken we terug op het koloniale verleden en maken we een reis naar het muzikale heden. Deze avond worden muziekstijlen als soul, jazz, seu, tumba, blues en tambú samengebracht door het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en veel bekende artiesten.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw neemt je mee naar de muzikale roots van Curaçao en Suriname, van blues en protestmuziek van tot slaaf gemaakten tot de hedendaagse muziek waar muzikale invloeden samen komen en genres overstijgen. Speciaal voor deze avond werkt het jazzorkest samen met muzikanten als hip-hop en jazz-zangeres Pink Oculus, jazzpianist Randal Corsen, drummer Roël Calister, zanger en componist Humphrey Campbell en gospel en jazz-zangeres Shirma Rouse.

Zie ook

Nduduzo Makhathini Trio

Gerenommeerde Afrikaanse jazz

Chatlein I Su Zumbi

Mix van jazz en Afro-Curaçaose ritmes | Albumrelease van percussionist Vernon Chatlein

James Carter Organ Trio

Legendarische opzwepende saxofonist