Zaal open
Aanvang
Locatie
Cloud Nine

Keep An Eye The Records

Drie jazzalbumpresentaties en de bekendmaking van de nieuwe winnaars van the Keep an Eye cd-productieprijs

Geweest

Ontdek de talenten van nu met drie album launches. De winnaars van de 2023-editie, Ronny DeCarlo, Federico Calcagno Octet en Dutch Mountain Tribe (voorheen Koen Boeijinga’s MOA) onthullen hun nieuwe werk. Naast de presentaties van de winnaars van de 2023-editie van The Records worden de winnaars van 2024 bekend gemaakt. Zij winnen een volledig gefinancierde cd-productie ter waarde van €10.000 en, in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Jazzpodia en Jazzfestivals, een tour langs prestigieuze podia en festivals. Deze avond is gratis toegankelijk dankzij een bijdrage van Keep an Eye foundation!

De bands worden eerder die dag gekozen door de jury bestaande uit musici en professionals uit het werkveld. Deze zeven finalisten worden geselecteerd op basis van inzendingen van jazz-alumni van de Nederlandse Conservatoria.

Keep an Eye The Records is een project van de Keep an Eye Foundation. De Keep an Eye Foundation werkt samen met kunstvakopleidingen in heel Nederland en daarbuiten. De particuliere stichting zet zich in om jonge studerende musici en kunstenaars te helpen bij de start van hun loopbaan. Met The Records beoogt de Keep an Eye Foundation jaarlijks een aantal cd-producties van beginnende bands in Nederland financieel te ondersteunen en ze in samenwerking met de VNJJ een tour aan te bieden om ze zo een vliegende start in hun loopbaan te kunnen geven.

Livestream
De avond is ook via livestream te volgen: