Bekijk het klassieke seizoen

Meer Kamermuziek Specials
Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Katja Herbers acteur

Locatie
Club Nine
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Katja Herbers - Protest!

incl. servicekosten

Een handleiding voor protest
Een kamermuziekconcert zonder musici op het podium. Dat is Protest! In dit zeer kleinschalige muziektheater brengt actrice Katja Herbers alle wegen en dwaalwegen van het hedendaags activisme in kaart. Ondertussen klinkt er protestmuziek bij uitstek, Haydns ‘Abschiedssymfonie’, als soundtrack uit een surroundsysteem en legt Herbers en passant uit hoe een sterk en indrukwekkend protest te organiseren.

Katja Herbers
Als dochter van hoboïst Werner Herbers en violiste Vera Beths kreeg Katja Herbers muziek met de bekende paplepel ingegoten. Toch koos ze voor het acteervak. Ze behoort al jaren tot de vaste crew van Het Nationale Toneel, was te zien in vele films en tv-series zoals Divorce en Beatrix waar ze Maxima speelde en is inmiddels ook in de Verenigde Staten een bekende actrice. In de solovoorstelling Protest! Verwerkt ze haar eigen ervaring als klimaatactiviste en lid van Extinction Rebellion.

Abschiedssymphonie
Met zijn Symfonie nr. 45, de Abschiedssymphonie, protesteerde Joseph Haydn op ludieke wijze tegen het feit dat zijn werkgever Prins Esterhazy langer dan gepland met zijn hele hofhouding in het favoriete Hongaarse zomerverblijf van de vorst resideerde. De musici hadden vrouwen en kinderen achtergelaten in Eisenstadt en wilden terug. Haydn wist raad. Tijdens het laatste deel van deze symfonie verlaten de musici een voor een het podium tot er nog maar twee violisten overblijven. De boodschap werd begrepen en een dag later kon iedereen naar huis.