Bekijk het klassieke seizoen

Meer Kamermuziek Specials
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Anniek Pheifer

Locatie
Club Nine
Een theatraal muziekverhaal over effectief protesteren
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Spraakmakers Protest met Anniek Pheifer!

Een theatraal muziekverhaal over effectief protesteren

Geweest

Een theatraal muziekverhaal over effectief protesteren, verteld door actrice en activiste Anniek Pheifer

De wereld verandert en activisten roeren zich. Maar hoe bereik je als demonstrant echt die betere wereld? Actrice Anniek Pheifer, sympathisant van protestbeweging Extinction Rebellion, vertelt aan de hand van de Afscheidssymfonie van Joseph Haydn’s hoe je een effectief protest voert. In deze symfonie protesteerde Haydn al drie eeuwen geleden op radicale maar inventieve wijze met succes tegen zijn broodheer: een unicum voor die tijd en een inspiratiebron voor activisten van nu. Dit bijzondere, theatrale verhaal vertelt Pheifer op en dwars door de muziek heen. En in the round, wat betekent dat de symfonie wordt afgespeeld op een speciale, in het rond opgestelde high-end audio-installatie. Publiek zit in het midden en Pheifer beweegt zich er activistisch tussendoor.

Abschiedssymphonie
Met zijn Symfonie nr. 45, de Abschiedssymphonie, protesteerde Joseph Haydn op ludieke wijze tegen het feit dat zijn werkgever Prins Esterhazy langer dan gepland met zijn hele hofhouding in het favoriete Hongaarse zomerverblijf van de vorst resideerde. De musici hadden vrouwen en kinderen achtergelaten in Eisenstadt en wilden terug. Haydn wist raad. Tijdens het laatste deel van deze symfonie verlaten de musici een voor een het podium tot er nog maar twee violisten overblijven. De boodschap werd begrepen en een dag later kon iedereen naar huis.

Volgende Spraakmakers op zondag 28 januari 2024

Op zondag 28 januari is er een volgende avond met Spraakmakers, dan met live muziek en acteurs Gijs Scholten van Aschat, Rick-Paul van Mulligen en 'Ntianu Stuger als vertellers. Klik hier voor meer informatie.