donderdag 27 mei 2021

Kapok & Marutyri

Wordt verplaatst

Verplaatst
19:45
zaal open
20:30
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Kapok:
Remco Menting drums
Timon Koomen gitaren
Morris Kliphuis hoorn

 

Marutyri:
Rik van der Ouw bas
Ruud van Halder gitaar
Thijmen Oberink toetsen
Maurice Slot drums
Roy Gielesen percussie
Dennis te Woerd tenorsax
Floris Windey trompet/flügelhorn
Yiannis Marinos trombone

locatie
donderdag 27 mei 2021

Kapok & Marutyri

Wordt verplaatst

Verplaatst

Dit concert zou op 12 maart 2020 plaatsvinden maar is eerder verplaatst naar 27 mei 2021. Dit concert kan i.v.m. corona wederom geen doorgang vinden op de huidige concertdatum (27 mei 2021). We zoeken voor zoveel mogelijk concerten naar een alternatieve datum. Wij werken er samen met de boeker en musici hard aan om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen. Als dit concert wordt verplaatst naar een nieuwe datum of definitief wordt afgelast, dan worden ticketkopers daar zo snel mogelijk over geïnformeerd via e-mail. Dit kan echter enige tijd duren. Je begrijpt vast dat corona een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen je daarom je mail en onze website goed in de gaten te houden, en niet per e-mail of telefoon om meer informatie te vragen. Algemene informatie over afgelastingen en verplaatsingen door corona vind je hier.

Vanavond staan er twee opvallende jonge bands uit de Nederlandse muziekscene op het podium; het Rotterdamse fusioncollectief Marutyri en het trio Kapok. Dit concert is onderdeel van het afscheidstournee van Kapok.

Marutyri
‘Waarom beginnen we niet een fusion project?’ zei een groep vrienden en oud-leerlingen van het Codarts Conservatorium tegen elkaar. Vijf jaar later dendert het fusion collectief Marutyri over het muzikaal landschap en kunnen ze niemand minder dan Snarky Puppy-bandleider Michael League tot hun fans rekenen. Met hun debuutalbum zette het collectief zich definitief op de kaart. Jazzenzo schreef; “Afwisselend, muzikaal meeslepend en voorzien van een eigen identiteit, klinkt Marutyri op ‘Inner Movements’ als een goed geolied collectief waarvoor een mooie toekomst is weggelegd. Hun optredens staan garant voor veel improvisatie, verhalende solo's en een flinke dosis funk en groove.”

Kapok
Het trio Kapok staat bekend om hun ritmische vuurwerk, aanstekelijke interactie en om de knetterende, onvoorspelbare energie van hun live shows. Kapok steelt naar hartenlust uit allerlei muziek, waaronder jazz, rock, klassieke muziek, en Afrikaanse muziek - een verzameling invloeden die onwaarschijnlijk klinkt, maar in de muziek heel natuurlijk samengaat. Opvallend aan Kapok is de instrumentatie. Remco Menting speelt op een zelf ontworpen drumkit, effecten en vibrafoon, Timon Koomen roept met zijn gitaren rijke klankwerelden op en Morris Kliphuis zingt, scheurt en funkt hij op zijn hoorn alsof die ervoor gemaakt is.

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!