Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Morris Kliphuis – hoorn
Remco Menting – drums
Timon Koomen – gitaar

Support act
geen
Locatie
Pandora
Attend
Facebook-event

Kapok - MIRABEL 360°

The Mirabel Sessions

Geweest

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar, er is vrije stoelkeuze.

Kapok is een van de meest opvallende jonge bands in de huidige Nederlandse muziekscene. De band staat bekend om hun ritmische vuurwerk,  aanstekelijke interactie en een knetterende, onvoorspelbare energie tijdens live shows. Kapok jat naar hartenlust uit allerlei muzieksoorten zoals funkrock, klassieke muziek, vrije improvisatie en Afrikaanse muziek.

Wat opvalt aan Kapok is de instrumentatie. Er is geen bas, Remco Menting klinkt op een zelf ontworpen drumkit als geen enkele andere drummer en Timon Koomen roept op zijn gitaar rijke klankwerelden tot leven. De hoorn staat bekend als instrument uit de klassieke muziek, maar in handen van Morris Kliphuis ben je dat snel vergeten. Als een van de weinige jazzhoornisten ter wereld zingt, scheurt en funkt hij op zijn instrument alsof het gemaakt is voor de jazz. Niet voor niets ontving Kliphuis de North Sea Jazz Compositieopdracht 2017.

Sinds hun eerste ontmoeting in de opnamestudio in 2011, waaruit het debuutalbum Flatlands ontstond, heeft Kapok opgetreden op alle belangrijke festivals in Nederland, waaronder twee keer North Sea Jazz Festival en November Music. De band is ook internationaal actief en won in 2013 de European Jazz Competition. In 2014 nam Kapok een Edison in ontvangst.

Na 5 jaar een repertoire te hebben opgebouwd heeft Kapok besloten een geheel andere weg in te slaan, waarbij volledige improvisatie centraal staat. Het laatste album MIRABEL werd op deze manier opgenomen en zal verschijnen in februari 2018. Tijdens de bijbehorende tournee zal elke keer weer op zoek worden gegaan naar wat mogelijk is met deze instrumenten en dit zorgt ervoor dat geen twee concerten hetzelfde zullen zijn.

Er wordt gewerkt met een op stelling waarbij het publiek rondom de band zit, zodat de afstand tussen beide wordt verkleind. Met een geluidssysteem van acht speakers, lichtobjecten en projecties, wordt er een unieke klank- en kleurwereld gecreëerd waarin je wordt ondergedompeld. MIRABEL 360° is een gezamenlijke en overweldigende ervaring die u nog niet eerder heeft meegemaakt.