Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
vrijdag 18 oktober 2019

K.O. Brass meets Brass Band Schoonhoven

Blazers in concert

geweest
uitvoerenden

K.O. Brass meets Brass Band Schoonhoven
o.l.v. Guy Audenaert  

K.O. Brass - brasssectie van The Kyteman Orchestra
Hessel bij de Leij piano

programma

Christian Overhead Fanfare in Orange
Taylor Swift/Max Martin/Shellback Trouble (arr. Patrick Votrian)
Benjamin Tubb Dance Macabre Variations
Imogen Heap Hide and Seek (arr. Kobi Arditi)
George Gershwin Rhapsody in Blue (arr. Derek Ashmore) 
Jan van der Roost Canterbury Chorale
Romain Bly Pretty Drugged Fairy
Kobi Arditi Triptych
Van Mccoy An African Symphony (arr. Naohiro Iwai)
Joop van Dijk Sobanane Masinyane
Leonard Bernstein Selections from West Side Story (arr. William T. Keck)
Andy Scott Madiba                                   
Goran Bregovic Mesecina, arr Patrick Votrian
Igor Stravinsky Excerpts from ‘The Firebird’ (arr. Ray Farr)

locatie
zondag 8 maart 2015

K.O. Brass meets Brass Band Schoonhoven

Blazers in concert

geweest

De muzikanten van Brass Band Schoonhoven hebben elkaar gevonden in een gezamenlijke passie: brassband muziek maken op het hoogst mogelijke niveau!  Vanuit die gedrevenheid wordt al sinds vele jaren muziek gemaakt. Het resultaat hiervan is een orkest dat al jaren tot de absolute top kan worden gerekend in de Nederlandse HaFaBra-wereld: meermalen Nederlands Kampioen in de hoogste divisie en talloze overwinningen op de diverse concoursen en wedstrijden. Ook internationaal heeft Brass Band Schoonhoven de afgelopen jaren nadrukkelijk van zich laten horen. Zo werden hoge klasseringen behaald tijdens internationale wedstrijden in Frankrijk (winnaar Open Franse Kampioenschappen in 2002), Engeland (3e plaats International Masters 2010, winnaar Brass-In-Concert Performance & Entertainment prijs 2014) en België (Winnaar Vlaams Open 2012). 

Daarnaast vertegenwoordigde de band Nederland op de afgelopen 4 Europese Brassband Kampioenschappen en behoorde iedere keer tot de top 6. Het hoogtepunt was in 2012 de winst van de keuzewerken met een unieke score van 99%. Het orkest heeft echter een veel bredere kijk op muziek dan alleen 'spelen om de punten' tijdens wedstrijden en concoursen. Ook tijdens haar concerten etaleert de band de enorme veelzijdigheid die een toporkest. 

K.O. Brass! is een internationaal koperkwintet samengesteld uit de blazerssectie van The Kyteman Orchestra. K.O. Brass! staat voor een overrompelende ervaring: met hun eigen unieke stijl spelen zij composities, improvisaties en arrangementen van Bach tot The Beatles en van Balkan tot Imogen Heap. Door de combinatie van individuele kwaliteiten en de verscheidenheid binnen de groep leveren ze een knockout punch die precies raak is!

Zie ook