Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Julien Tassin gitaar
Jason Palmer trompet
Nicolas Thys bas
Dré Pallemaerts drums

Locatie
Club Nine
Attend
Facebook-event

Julien Tassin Quartet feat. Jason Palmer

Belgische jazzgitarist zorgt ervoor dat elke noot telt

Geweest

De veelzijdige Vlaamse gitarist Julien Tassin is een storyteller. Hij is het soort muzikant dat duidelijk veel tijd besteedt aan zijn vaardigheden op de gitaar, maar vooral de expressieve kracht van muziek waardeert. Tassin zorgt ervoor dat elke noot telt.

Twee jaar na hun eerste album als trio (Sweet Tension, Igloo Records) gevolgd door een soloalbum (Momentum, Hypnote Records), is gitarist Julien Tassin terug met Moondancer. Bijgestaan door een van de beste Europese ritmesecties (Nicolas Thys op bas en Dré Pallemaerts op drums) komt op Moondancer Tassin’s volledige muzikale persoonlijkheid goed tot z’n recht, met hoorbare invloeden van blues, soul, rock en rootsmuziek. De gitaar – soms lyrisch, soms rauw – dompelt ons onder in een wereld van contrasten, ergens tussen droom en werkelijkheid. 

Voor dit concert wordt het trio bijgestaan door niemand minder dan trompettist Jason Palmer. Nog voor zijn debuutalbum werd Palmer opgenomen in de 'Top 25 Trompetters of the Future' door het prestigieuze Downbeat Magazine. Deze force of nature is te horen op meer dan 40 albums en werkte samen met Roy Haynes, Wynton Marsalis, Kurt Rosenwinkel, Ravi Coltrane en Mark Turner.

Zie ook

Dans Dans

Rock en Jazz worden gecombineerd tot een broeierig muzikaal universum

Lee Ritenour

Amerikaanse jazzgitarist ‘Captain Fingers’

Pat Metheny - Side Eye

Legendarische Amerikaanse jazzgitarist