vrijdag 30 oktober 2020

Julian Lage Group

Een van de lichtvoetigste virtuozen, met een onverklaarbaar goede techniek

19:00
zaal open
20:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Julian Lage gitaar
Jorge Roeder bas
Kenny Wollesen drums
+ tbc

locatie
vrijdag 30 oktober 2020

Julian Lage Group

Een van de lichtvoetigste virtuozen, met een onverklaarbaar goede techniek

Er zijn bij dit concert alleen vaste zitplaatsen.

Julian Lage is een van de lichtvoetigste virtuozen, met een onverklaarbaar goede techniek en een schijnbaar grenzeloze nieuwsgierigheid, aldus New York Times. Hij wordt gerekend tot de absolute top in jazz-, maar ook in folk/bluegrass- en avant-garde kringen. Vanavond staat hij met zijn Julian Lage Group, een uitgebreide versie van zijn vaste trio, op het podium in onze Hertz.

Lage begon zijn carrière als wonderkind op blues-gitaar en kon op zijn elfde al topmusici als Gary Burton, Santana tot zijn fans rekenen. De stap naar jazz zette hij onder toeziend oog van Jim Hall, en sindsdien speelde hij als sideman naast iconen als Charles Lloyd en John Zorn, in duovorm met Nels Cline, Chris Eldridge en Fred Hersch, als solist en als bandleider van Julian Lage Group, waarmee hij vanavond optreedt.

Begin 2019 bracht Julian Lage het album Love Hurts uit. Hierop verkent hij de American Songbook, en voert hij naast eigen composities ook zijn versies van standards van o.a. Ornette Coleman, Jimmy Giuffre en Keith Jarrett. Over de titeltrack (Boudleaux Bryant’s Love Hurts) schreef Jazz Journal: ‘Love Hurts is the album’s highlight: a beautiful, spare, rendition, All three players are subtle and restrained, playing with a lightness of touch that suits the downbeat mood of the song.’

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!