dinsdag 9 maart 2021

Julian Lage

Wordt verplaatst

Verplaatst
19:00
zaal open
20:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Julian Lage - gitaar
Jorge Roeder - bas
Kenny Wollesen - drums
+ tbc

support act
geen
locatie
dinsdag 9 maart 2021

Julian Lage

Wordt verplaatst

Verplaatst

Naar aanleiding van de coronamaatregelen sluiten wij onze deuren tot en met 14 maart 2021. We zoeken voor zoveel mogelijk concerten naar een alternatieve datum. Wij werken er samen met de boeker en musici hard aan om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen. Als dit concert wordt verplaatst naar een nieuwe datum of definitief wordt afgelast, dan worden ticketkopers daar zo snel mogelijk over geïnformeerd via e-mail. Dit kan echter enige tijd duren. Je begrijpt vast dat corona een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen je daarom je mail en onze website goed in de gaten te houden, en niet per e-mail of telefoon om meer informatie te vragen. Algemene informatie over afgelastingen en verplaatsingen door corona vind je hier.

Dit is het verplaatste concert van 30 oktober. Er is een e-mail gestuurd naar ticketkopers met meer informatie.

Julian Lage is een van de lichtvoetigste virtuozen, met een onverklaarbaar goede techniek en een schijnbaar grenzeloze nieuwsgierigheid, aldus New York Times. Hij wordt gerekend tot de absolute top in jazz-, maar ook in folk/bluegrass- en avant-garde kringen. Vanavond staat hij met zijn Julian Lage Group, een uitgebreide versie van zijn vaste trio, op het podium in onze Hertz.

Lage begon zijn carrière als wonderkind op blues-gitaar en kon op zijn elfde al topmusici als Gary Burton, Santana tot zijn fans rekenen. De stap naar jazz zette hij onder toeziend oog van Jim Hall, en sindsdien speelde hij als sideman naast iconen als Charles Lloyd en John Zorn, in duovorm met Nels Cline, Chris Eldridge en Fred Hersch, als solist en als bandleider van Julian Lage Group, waarmee hij vanavond optreedt.

Begin 2019 bracht Julian Lage het album Love Hurts uit. Hierop verkent hij de American Songbook, en voert hij naast eigen composities ook zijn versies van standards van o.a. Ornette Coleman, Jimmy Giuffre en Keith Jarrett. Over de titeltrack (Boudleaux Bryant’s Love Hurts) schreef Jazz Journal: ‘Love Hurts is the album’s highlight: a beautiful, spare, rendition, All three players are subtle and restrained, playing with a lightness of touch that suits the downbeat mood of the song.’