zaterdag 6 oktober 2018

Joshua Redman - Aaron Parks - Matt Penman - Eric Harland: James Farm

geweest
19:30
zaal open
20:30
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Joshua Redman sax
Aaron Parks piano
Matt Penman bas
Eric Harland drums

locatie
zaterdag 6 oktober 2018

Joshua Redman - Aaron Parks - Matt Penman - Eric Harland: James Farm

geweest

Er zijn bij dit concert enkel vaste zitplaatsen beschikbaar.

Het akoestische jazzkwartet James Farm bestaat uit vier toonaangevende hedendaagse jazzmusici: saxofonist Joshua Redman, pianist Aaron Parks, bassist Matt Penman en drummer Eric Harland. Zij streven naar het maken van “nieuwe muzikale connecties die passen in de tijd waarin we leven.” Dit resulteert in sterke melodieën, drijvende grooves en muziek die niet makkelijk te categoriseren valt. De musici hadden al vaker samen gespeeld voordat ze aan dit onconventionele kwartet begonnen: Redman, Harland en Penman speelden samen in SFJAZZ Collective, en Parks heeft de ritmesectie van James Farm ingezet voor de opnames van zijn album Invisible Cinema (2008).

Na een jaar samenspel ging James Farm de studio in voor de opnames hun eerste album James Farm (2011). Vanaf de eerste maten hoor je dat de makers er een open benadering van het jazz idioom op na houden. De melodieën steken vakkundig in elkaar met ongewone en onverwachte vormen en muzikale elementen uit rock, ambient en elektronische muziek. Die bijzondere sound is ook te danken aan hun groepsesthetiek. Ze hechten veel waarde aan het idee van ‘een band’, sterk gefocust op de balans tussen de vier musici en de subtiele toonkleur van het groepsgeluid. Drie jaar later verscheen in deze lijn hun tweede album City Folk (2014). Op beide albums ligt de nadruk op het verhaal wat elk nummer vertelt. De nummers zijn niet slechts een middel om op te improviseren.

Redman over James Farm: “I think we were willing to take some chances and try some things that go beyond what you would typically hear or do in an acoustic jazz quartet. I’m hoping this is just the beginning.”

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!