Zaal open
Aanvang
Regulier
Regulier
€ 19,50
CJP
€ 15,70
Inclusief servicekosten.
Uitvoerenden

Joost Willemze harp

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Hertz
Programma

Gluck Che farò senza Euridice; Dans van de gezegende geesten (Orfeo)
Benjamin Attahir De l’obscurité II
Toru Takemitsu Stanza II
Luigi Rossi Orfeo: Passacaglia per arpa
Johannes Brahms Intermezzo op. 118/2
Carlos Micháns nieuw werk
Marius Flothuis Pour le tombeau d’Orphée

Joost Willemze

Dutch Classical Talent

incl. servicekosten

Dutch Classical Talent is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Via audities kiest een vakjury een viertal toptalenten voor de finaleronde, onder wie Joost Willemze. De concerten zijn zonder pauze maar na afloop wel met een drankje en meet & greet met deze jonge beloften. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet.

Tragische liefdesgeschiedenis
De tragische liefdesgeschiedenis van Orpheus en Eurydice heeft door de eeuwen heen talloze kunstenaars geïnspireerd. In een theatraal concert vertelt Joost Willemze dit verhaal nu op de harp. Zijn ongeëvenaarde talent blijkt uit eerste prijzen die hij won bij Prinses Christina Concours, het internationale harpconcours in Porto en het Italiaanse concours Suoni d’Arpa. Joost studeerde naast zijn conservatoriumopleiding ook klassieke talen. Orpheus is voor hem dan ook een droomvoorstelling waarin hij zijn liefde voor muziek en Griekse mythologie verbindt. Ook de jury legt een link naar de oudheid: ‘Als een Griekse god bespeelt hij de harp. Met zijn serene uitstraling en gestileerd programma laat hij ons zien hoe mooi eenvoud kan zijn. Prachtige grote klank en heldere virtuositeit.’

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.

Zie ook

Blaassextetten van Mozart en Beethoven

Finale Dutch Classical Talent 2023

Dutch Classical Talent