Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
dinsdag 2 april 2019

Jonathan Holslag over vrijheid

Opening Vrijheidscolleges 2019

€ 5,-

Bestel tickets

Inclusief servicekosten.

zaal open
19:30
aanvang
20:00
verwachte eindtijd
21:45

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
dinsdag 2 april 2019

Jonathan Holslag over vrijheid

Opening Vrijheidscolleges 2019

€ 5,-

Bestel tickets

Inclusief servicekosten.

"We zijn uit het oog verloren dat wat voor ons vrede betekende. Met ons roekeloze consumentisme dragen we bij aan de migratiecrisis en pompen we honderden miljarden euro’s in autoritaire regimes die ons bedreigen. We hebben onze eigen tegenstanders rijk gemaakt, van China tot Saoedi-Arabië."

Dit stelt Vlaams politicoloog Jonathan Holslag in zijn boek Vrede en oorlog. Een wereldgeschiedenis, waarin hij drieduizend jaar machtspolitiek onder de loep neemt. Volgens Holslag valt de ondergang van Europa alleen te stoppen als we onszelf niet meer overgeven aan ons oneindige consumentisme. Dit is het centrale thema van zijn vrijheidscollege op 2 april in onze Hertz.

Maar is dit wel echt zo? Schrijfster en muzikant Aafke Romeijn en journalist en theatermaker Charles Groenhuijsen reageren op dit betoog.

Over de sprekers
Jonathan Holslag (1981) is een Vlaamse politicoloog en auteur van het boek Vrede en oorlog: een wereldgeschiedenis. Hij stelt dat de ondergang van Europa alleen te stoppen is als we ons niet langer overgeven aan ons eigen consumentisme.

Aafke Romeijn (1986) is schrijfster, journalist en muzikant. En ze heeft een kat, Henk. Dit is haar korte bio volgens haar zelf. Ze heeft een nuchtere en kritische kijk op de ontwikkeling van de mensheid.

Charles Groenhuijsen (1954) is journalist en tegenwoordig ook theatermaker. Met zijn show Optimisten hebben de hele wereld reist hij momenteel het land door, waar hij een persoonlijke pleidooi houdt voor optimisme. Want er gaat meer goed dan slecht in de wereld, toch?

De opening van de Vrijheidscolleges wordt georganiseerd door Vrijheidscolleges, Bevrijdingsfestival Utrecht en TivoliVredenburg, met ondersteuning van Stichting Dialoog.

Dit programma is de opening van een reeks Vrijheidscolleges.
De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen van bekende opiniemakers en denkers, waarbij de Four Freedoms van Franklin D. Roosevelt het uitgangspunt zijn. De Vrijheidscolleges vinden plaats in de aanloop naar en op 5 mei en worden georganiseerd in samenwerking met de Bevrijdingsfestivals. Kijk voor meer informatie op www.vrijheidscolleges.nl.

Zie ook

vr 19 apr 2019

Wibi Soerjadi

Fabelachtig pianoconcert

wo 10 apr 2019

Ruben Hein

Boventoon solo tour

Uitverkocht
wo 27 mrt 2019

Het Grote Brexit College

Arend Jan Boekestijn over politiek in Groot-Brittannië

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord