Bekijk het klassieke seizoen

Meer Kamermuziek Specials
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Ter Veldhuis Saudade
Tsjaikovski ‘Meditation’ uit Souvenir d’un lieu cher
Muammer Sun ‘Şarkı’ en ‘Köçekçe’ uit Demet
Adams ‘Relaxed Groove’ uit Road Movies
Kurt Schwertsik Unterwegs nach Heiligenstadt, deel II ‘Tranquillo
Brahms Vioolsonate nr. 1 ‘ Vivace ma non troppo’

Uitvoerenden

Tobias Borsboom piano
Pieter van Loenen viool
Joke J. Hermsen schrijver, verteller

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Joke Hermsen, Pieter van Loenen & Tobias Borsboom

Muziek & Literatuur

Geweest

Onder een andere hemel
Wanneer je muziek met filosofie combineert is één en één minimaal drie. In dit programma neemt auteur en filosoof Joke J. Hermsen ons mee op een verkenningstocht van heimwee en verteverlangen. Waar voelen we ons thuis? En waarom denken we soms alleen nog aan vertrekken? Kunnen we wel voorgoed ergens thuis zijn?

Met muziek van onder anderen Brahms, Tsjaikovski, John Adams en Muammer Sun, en literair-filosofische vertellingen schetst dit programma een breed scala van het dubbele verlangen naar geborgenheid en naar een elders. Want we zijn nu eenmaal huismussen én zwervers, we hebben heimwee en wanderlust, voeten om te lopen en een geest die maar wat graag uit wandelen gaat.

Joke Hermsen
Joke Hermsen brak in 2004 door bij het grote publiek met de roman De profielschets, een satirische vertelling over de academische filosofische kringen. Eind 2020 verscheen Ogenblik & Eeuwigheid. Meer tijd voor de kunst, waarin haar beste essays over kunst en literatuur gebundeld zijn. Ze staat er om bekend al improviserend op het podium te staan, varend op haar brede kennis van kunst, cultuur en filosofie.

Pieter van Loenen en Tobias Borsboom
Violist Pieter van Loenen en pianist Tobias Borsboom behoren tot de jongere generatie succesvolle Nederlandse musici. Van Loenen won in 2018 de Dutch Classical Talent Publieksprijs en Tobias Borsboom won de Dutch Classical Talent Award in 2015. Hun gezamenlijke debuut-cd The Silence Between was volgens OpusKlassiek ‘ronduit betoverend’.

Boekhandel Savannah Bay verzorgt de boekverkoop.