Bekijk alle paasconcerten

Klassiek pasen
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Bach Johannes-Passion

Uitvoerenden

Orkest van de Achttiende Eeuw & Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss
Thomas Walker tenor (Evangelist)
Henk Neven bas (Christus)
Berit Norbakken sopraan
Ludmila Schwartzwalder alt
James Newby bas

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Johannes-Passion

Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam

Geweest

Naast de ‘Matthäus’ is er ook nog die andere passie van Bach: de Johannes-Passion. Korter, dramatischer en volgens velen operatesker. Qua muzikale impact zijn ze zeker vergelijkbaar. Het Orkest van de Achttiende eeuw breekt een lans voor de Johannes Passion samen met Cappella Amsterdam en briljante solisten onder leiding van Daniel Reuss.

Johannes Passion
Johann Sebastian Bach schreef zijn Johannes-Passion in 1724 in drie maanden tijd. Het werk ging op Goede Vrijdag van dat jaar in première en Bach zou er nog een aantal keer naar teruggrijpen. Het resultaat is dat er meerdere versies bestaan omdat Bach aria’s en koren toevoegde, verving of verwijderde. Het maakt niet uit: elke versie is meeslepend en dramatisch en kan met gemak stand houden naast de later geschreven Matthäus-Passion.

Daniel Reuss
Dirigent Daniel Reuss kwam tot volle wasdom vanaf het moment dat hij in 1990 de leiding kreeg over Cappella Amsterdam. Hij bouwde het ensemble uit tot een koor dat internationaal in hoog aanzien staat. Ook Reuss kreeg internationale aandacht. Zo was hij chef-dirigent van het RIAS Kammerchor en van het Estonian Philharmonic Chamber Choir. Zijn gevoel voor tekst en tekstbeleving verheft elk vocaal concert tot een waar samengaan van woord en muziek.