zaterdag 1 mei 2021

Joe Buck

Meeslepende countrypop | in EKKO

20:00
zaal open
20:30
aanvang
22:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

support act
nog niet bekend
locatie
zaterdag 1 mei 2021

Joe Buck

Meeslepende countrypop | in EKKO

Door de uitbraak van het coronavirus en de daarbij behorende maatregelen is dit concert eerder verplaatst van 25 april in TivoliVredenburg naar 16 oktober in EKKO. Vanwege de coronamaatregelen kan dit concert ook op die datum helaas niet doorgaan op de manier zoals het oorspronkelijk bedacht is. Daarom is het concert nu verplaatst naar zaterdag 1 mei 2021 in EKKO. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Er wordt een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers. Je begrijpt vast dat deze situatie een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen je daarom om onze website goed in de gaten te houden, en niet per e-mail of telefoon om meer informatie te vragen.

De opdracht om een liedje te pitchen voor de commercial van PLUS Supermarkt betekende voor singer-songwriter Joe Buck een vliegende start van zijn muzikale carrière. Zijn eerste officiële release The Way You Take Time, dat hij schreef met zijn muzikaal partner Simon Leferink, was op het moment dat het op televisie kwam niet meer dan twee coupletten en één refrein, toen de vraag vanuit radio voor een volledige versie ontstond. Het nummer werd massaal aangevraagd bij de radio, werd TopSong op Radio 2 en werd deze zomer een Top 3 airplay-hit met inmiddels ruim vijf miljoen streams op Spotify.

Tijdens zijn studie aan de Rockacademie in Tilburg begon Joe songs te schrijven en dit bleef niet onopgemerkt. Ilse DeLange raakte enthousiast over de liedjes en bood hem een platencontract aan. Na zijn afstuderen in 2017 vertrok hij naar Nashville, waar hij veel songs heeft geschreven voor zijn aankomende debuutalbum. In oktober 2018 bracht hij zijn eerste online single Black uit en ging hij als supportact met Kacey Musgraves op tour door Europa. Daarnaast speelde Joe de afgelopen jaren onder andere in het voorprogramma van Hunter Hayes, Maren Morris en Dan+Shay.

In de zomer van 2019 stond Joe Buck als eerste Nederlandse artiest op zowel Country 2 Country (Europa’s grootste Country Music Festival) als CMA Fest, het grootste countryfestival van Amerika. In het najaar bracht hij zijn laatste single You Don’t See Me uit. De single wordt gesteund door de Nederlandse Radio, Spotify en staat in diverse Apple Music playlists in Amerika. De in het najaar nagenoeg uitverkochte The Way You Take Time Tour was Joe’s eerste solotour. In januari 2020 speelt hij met zijn band op Noorderslag en in maart opent hij de Mainstage van de tweede Nederlandse editie van het Country 2 Country festival in Amsterdam.

Dit jaar reist Joe Buck samen met zijn voltallige band heel Nederland door met zijn White Roses Tour 2020, om de nummers van zijn debuutalbum te spelen.

Zie ook

za 1 mei 2021

Douwe Bob

Singer-songwriter zoekt de intimiteit op

vr 12 feb 2021

Ilse DeLange

Countrypopster van eigen bodem

za 14 aug 2021

Suzan & Freek

Openluchtconcert in Slottuin Zeist i.s.m. De Peppel