zaterdag 24 oktober 2020

Jeroen Van Vliet Moon Trio

CloudNights - Akoestisch trio omarmt elektronische effecten

geweest
uitvoerenden

Jeroen van Vliet piano, effecten
Cord Heineking bas, baritongitaar, effecten
Mark Schilders drums, effecten

programma

Concert 1:
18:30 deuren open
19:00 aanvang

Concert 2
20:30 deuren open
21:00 aanvang

locatie
de Volkskrant
Moon Trio weet de elektronica mooi te integreren in het warme bandgeluid
zaterdag 24 oktober 2020

Jeroen Van Vliet Moon Trio

CloudNights - Akoestisch trio omarmt elektronische effecten

geweest

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus (COVID-19) vindt dit concert op twee tijdstippen plaats: om 19:00 en om 21:00 uur. 

Veilig en ontspannen naar TivoliVredenburg
Geen corona-gerelateerde klachten? We ontvangen je graag! Bij al onze evenementen volgen we natuurlijk de actuele richtlijnen, en ons eigen protocol. Bij binnenkomst (met een geldig ticket) zullen wij vragen naar jouw gezondheid en die van je huisgenoten. Je kunt deze gezondheidscheck op de dag van je bezoek ook alvast online doen en bij binnenkomst je groene scherm tonen. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachten.

Jeroen van Vliet Moon Trio
Met de oprichting van het Moon Trio in 2015 sloeg winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs Jeroen van Vliet een nieuwe weg in. Waar de Brabantse toetsenist furore maakte op de akoestische piano, wordt in deze bezetting de ruimte genomen om te experimenteren met effecten. Het resultaat is een rijk, bijna filmisch geluid, waarin de mogelijkheden van ieder instrument volledig worden benut. In het Moon trio komt de crème de la crème van de Nederlandse jazzscene samen: Van Vliet wordt vergezeld door Mark Schilders op drums en Cord Heineking op de bas.

Het debuutalbum Earth-Time (2016) kenmerkte zich door de combinatie van groove, akoestische piano en elektronica in heldere, open stukken. Begin 2020 werd Earth-Time opgevolgd door het album Monochromes, waarin het trio verder gaat in het gebruik van electronica en de zoektocht naar composities en improvisaties die een kleurrijk universum schilderen.