dinsdag 24 maart 2020

Je werk of je leven

afgelast
talks, festivals, colleges en meer

Ons kennis & debatprogramma

19:30
zaal open
20:00
aanvang
21:45
verwachte eindtijd
locatie
dinsdag 24 maart 2020

Je werk of je leven

afgelast

Helaas is dit programma afgelast vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Wij zoeken naar een vervangende datum en hopen die zsm bekend te maken. Kaartkopers ontvangen een mailing met meer informatie. 

Je bent wat je doet, toch? Anno 2020 lijkt ons werk te bepalen wie we zijn. Geen wonder dat we ons voor 110% inzetten. Onze ambities kennen geen grenzen. 's Avonds nog een telefoontje of in het weekend je inbox bijwerken? Geen probleem. Jij bent flexibel. Daarna lekker stoom afblazen in de kroeg. Work hard, play hard. Of wacht… 

Hoe leuk je werk ook is, alles kent een prijs. Niet voor niets ervaren 1,3 miljoen Nederlanders regelmatig werkstress en spreken media van een burn-out epidemie. In Je werk of je leven bieden drie experts en een columnist je houvast. Want word je wel echt gelukkig van het werk wat je doet? Hoe houdt je je focus als je continu door een stortvloed aan e-mails wordt afgeleid? Hoe zorg je dat de balans tussen werk en vrije tijd in evenwicht blijft? En hoe blijf je stress de baas in deze overvolle tijd?

De sprekers

 Vlnr: Mark Tigchelaar, Thijs Launspach, Judith Noordzij en Carmen Felix

Mark Tigchelaar (1984) studeerde neuropsychologie en begeleidt kenniswerkers, ondernemers en topsporters om hun prestaties te verbeteren. Hij heeft verschillende TEDx Talks gegeven over de werking van het brein en wereldwijd hebben meer dan 100.000 mensen een focustraining bij hem gevolgd. Vorig jaar verscheen zijn boek Focus AAN/UIT. Zijn eerdere boeken zijn in zes talen verschenen.

Thijs Launspach (1988) is psycholoog en de expert in Nederland op het gebied van stress en burn-out. Hij schreef eerder de boeken Fokking druk (2018) en Werken met Millennials (2019), heeft elke week een column in AD Werkt en maakt de podcast Het Rustburo. Daarnaast is hij docent aan The School of Life.

Judith Noordzij (1987) schreef het boek Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf. Daarin beschrijft ze hoe ze uit het dal van een burn-out de weg vond naar wat ze zelf echt wilde doen. Tegenwoordig is ze een veelgevraagd spreker, organiseert ze evenementen en bouwt ze aan verschillende platforms om mensen te helpen hun dromen waar te maken en hun doelen te bereiken. 

Carmen Felix (1986) probeert met een soms ietwat verkrampte glimlach al haar ergernissen over de wereld op papier te zetten. Dit doet en deed ze o.a. voor &C, LINDA.meiden, Grazia, Veronica Magazine, VICE, OneWorld en De Gladiool. Verder maakt ze soms een uitstapje naar de tv-wereld en deed ze 'dingen' voor Klikbeet, BNNVARA, AVROTROS en De Zwakste Schakel. Van haar verscheen in 2019 Je kunt het ook nooit goed doen over alle vermoeiende shit waar je als dertiger geheid tegenaan loopt.

Deze avond wordt georganiseerd door Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum en TivoliVredenburg.
Let op: het programma is wegens succes verplaatst van Cloud Nine naar Hertz.

Foto Mark: Anne van Gelder.
Foto Thijs: BMH photography.
Foto Judith: Lizet Sleutelberg.
Foto Carmen: Imke Panhuijzen.
Coverfoto door Victoria Heath via Unsplash.