Je werk of je leven - TivoliVredenburg
Naar agenda
dinsdag 14 november 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Je werk of je leven

Een class van The School of Life

44

prijzen zijn inclusief servicekosten

programma

Class door docent Reine Rek

aanvang
19:00
The School of LifeClassPandora Foyer
Alain de Botton
Als je echt iets wilt, dan ga je uit balans!

De perfecte balans vinden tussen werk en privé… Vergeet het maar, zegt David Whyte. Volgens hem is deze balans een culturele mythe: het is de uitdaging om keuzes te maken en dingen op te geven in één deel van ons leven om te groeien in een ander deel.

Dit is één van de ideeën waarover in gesprek wordt gegaan tijdens deze class. Daarnaast worden vele andere denkers en hun perspectieven op die spannende verhouding tussen werk en leven geïntroduceerd. Hoe kunnen we bij voorbeeld op een andere manier met tijd omgaan, zodat die klok wat minder in onze nek hijgt? Hoe krijgen we scherper wat precies onze idealen van succes zijn (en of die wel een beetje bereikbaar zijn)? En in hoeverre bepaalt wat we doen nou eigenlijk wie we zijn? Ook komt het verlangen naar status en de positieve, dan wel verlammende invloed daarvan op ons persoonlijke leven aan bod.

Door in gesprek te gaan met elkaar naar aanleiding van inzichten uit de filosofie en de psychologie, levert de class nieuwe inzichten en vragen op waarmee je verder komt. Het helpt je om keuzes te maken die je helemaal uit balans brengen. Want zoals Alain de Botton zegt: “Als je echt iets wilt, dan ga je uit balans!” En heel misschien helpt de class je ook wel om keuzes te maken die je stiekem toch iets dichter brengen bij die perfecte balans tussen werk en privé…

 Je Werk of Je Leven is deel van een reeks classes van The School of Life waaronder: 

 

Wellicht vind je ook interessant

zo 27 mei 2018

Publieksrondleiding

ma 14 mei 2018

Tv-series ontleed: The Crown

za 21 apr 2018

Thinking Planet 2018

Internationaal Filosofiefestival

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord