Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
donderdag 18 juli 2019

Uitfeest - Jazzprogramma

Gratis
programma

11:30-12:15 Young Jazz Society
12:45-13:30 Utrechtse Jazz Archipel
14:00-15:10 JACO (film)
16:00-17:00 Raad van Toezicht

zondag 16 september 2018

Uitfeest - Jazzprogramma

Gratis

Er zijn enkel zitplaatsen beschikbaar. Er is vrije plaatskeuze.

De Young Jazz Society is een nieuwe Utrechtse bigband bestaande uit young professionals die naast hun loopbanen op hoog niveau muziek willen beoefenen.

'Het geheel is meer dan de som der delen' geldt voor de Utrechtse Jazz Archipel. Tien wijd en zijd gelauwerde Utrechtse jazzmusici en -componisten, elk met veel noten op hun zang, spelen elkaars composities virtuoos en vrolijk samen. En ze betrekken het publiek spelenderwijs mee in hun akkoordenverhalen. De Utrechtse Jazz Archipel bestaat uit de saxofonisten Ad Colen, Marc Scholten, Kika Sprangers; fluitist Marc Alban Lotz; trompettisten Gerben Klein Willink en Bert Lochs; trombonist Kees Adolfsen; drummer Mees Siderius; bassist Dion Nijland en pianist Paul Maassen.

JACO is de film over het leven van meester-bassist Jaco Pastorius, geproduceerd door Metallica-bassist en Pastorius-fan Robert Trujillo. “Wie Jaco Pastorius bij Joni Mitchell ziet soleren, ziet de beste bassist ter wereld aan de slag. Een op sensatie beluste documentairemaker had op het dramatische einde gefocust, Trujillo zet het muzikale verhaal centraal.” aldus Volkskrant. link 

De twaalfkoppige formatie De Raad van Toezicht uit Arnhem zet iedere keer het publiek op z'n kop, zo ook tijdens Transition festival 2017. Het toezichthoudende orgaan windt er geen doekjes om: deze band komt om een feestje te bouwen en doet dit middels een opwindende mix van stijlen, waarbij zowel jazz, latin, afrikaanse ritmes als western invloeden aan bod komen. Met hun enorme bezetting kúnnen ze dit ook; een dubbele ritmesectie (twee drummers, twee bassisten, twee gitaristen en twee toetsenisten) en een hornsectie met viool zorgt voor een veel variatie in grooves en een groot sonisch palet.

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!

Zie ook

di 12 mei 2020

Stacey Kent

do 24 okt 2019

Peter Beets & Henk Meutgeert feat. Georgie Fame

and the New Jazz Orchestra

vr 14 feb 2020

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Miles Davis 1960