zondag 31 mei 2020

Jasper Blom Quartet feat. Pablo Held

Winnaar Buma Boy Edgar Prijs 2019

€ 24,50

incl. servicekosten

Bestel tickets
15:15
zaal open
16:00
aanvang
uitvoerenden

Jasper Blom sax
Jesse van Ruller gitaar
Frans van der Hoeven bas
Martijn Vink drums
Pablo Held piano

locatie
zondag 31 mei 2020

Jasper Blom Quartet feat. Pablo Held

Winnaar Buma Boy Edgar Prijs 2019

€ 24,50

incl. servicekosten

Bestel tickets

Er zijn bij dit concert enkel zitplaatsen beschikbaar. Er is vrije plaatskeuze.

Tenorsaxofonist en bandleider Jasper Blom is een van de meest harmonisch vernieuwende en veelzijdige instrumentalisten in de jazzscene. Hij won tweemaal de European Jazz Award, speelde met sterren als Lee Konitz, Chet Baker, George Duke en Randy Crawford, en toerde met zijn kwartet over de hele wereld. Blom maakt intelligente composities die in stijl variëren van intense hardbop tot geïmproviseerde soundscapes.

Dit jaar won Jasper Blom de Buma Boy Edgar Prijs, de meest prestigieuze jazzprijs voor geïmproviseerde muziek in Nederland. Speciaal voor deze gelegenheid gaat Jasper Blom met zijn kwartet en de Duitse pianist Pablo Held op tournee. Held is onder andere bekend van zijn baanbrekende Pablo Held Trio, door John Scofield gedoopt tot ‘one of the best groups of today's music’, maar ook door zijn samenwerkingen met o.a. Chris Potter, Ralph Towner, John Scofield en Norma Winstone.

Dit project ligt in het verlengde van eerdere POLYPHONY optredens, waarbij de polyfonie uit de veertiende tot zestiende eeuw de rode draad vormde. Dit keer nemen de musici het Nederlands toonkloksysteem als vertrekpunt. Symmetrische toonreeksen en drieklanken die door het toonkloksysteem worden gegenereerd vormen nu de basis van nieuwe melodieën, harmonieën en nieuw improvisatiemateriaal.

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!