zondag 24 oktober 2021

Jasper Blom & Pablo Held

Sunday Afternoon Jazz

Bekijk alle Sunday Afternoon Jazzconcerten

14:15
zaal open
15:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

Ongeplaceerd
€ 25,-
€ 21,-

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

uitvoerenden

Jasper Blom sax
Jesse van Ruller gitaar
Frans van der Hoeven bas
Martijn Vink drums
Pablo Held piano

locatie
zondag 24 oktober 2021

Jasper Blom & Pablo Held

Sunday Afternoon Jazz

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina. 

Tenorsaxofonist en bandleider Jasper Blom is een van de meest harmonisch vernieuwende en veelzijdige instrumentalisten in de jazzscene. Hij won de Buma Boy Edgar Prijs, tweemaal de European Jazz Award, en speelde met sterren als Lee Konitz, Chet Baker, George Duke en Randy Crawford, en toerde met zijn kwartet over de hele wereld. Blom maakt intelligente composities die in stijl variëren van intense hardbop tot geïmproviseerde soundscapes.

Jasper Blom nodigt voor dit concert de Duitse pianist Pablo Held uit. Held is onder andere bekend van zijn baanbrekende Pablo Held Trio, door John Scofield gedoopt tot ‘one of the best groups of today's music’, maar ook door zijn samenwerkingen met o.a. Chris Potter, Ralph Towner, John Scofield en Norma Winstone.

Dit project ligt in het verlengde van eerdere POLYPHONY optredens, waarbij de polyfonie uit de veertiende tot zestiende eeuw de rode draad vormde. Dit keer nemen de musici het Nederlands toonkloksysteem als vertrekpunt. Symmetrische toonreeksen en drieklanken die door het toonkloksysteem worden gegenereerd vormen nu de basis van nieuwe melodieën, harmonieën en nieuw improvisatiemateriaal.