Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Jasper Blom sax
Jesse van Ruller gitaar
Frans van der Hoeven bas
Martijn Vink drums
Pablo Held piano

Locatie
Club Nine
Attend
Facebook-event

Jasper Blom & Pablo Held

Sunday Afternoon Jazz

Geweest

Bekijk de foto's

Fotograaf: Ben Houdijk

 
Jasper Blom & Pablo Held | zaterdag 23 oktober 2021 | Club Nine


 
Tenorsaxofonist en bandleider Jasper Blom is een van de meest harmonisch vernieuwende en veelzijdige instrumentalisten in de jazzscene. Hij won de Buma Boy Edgar Prijs, tweemaal de European Jazz Award, en speelde met sterren als Lee Konitz, Chet Baker, George Duke en Randy Crawford, en toerde met zijn kwartet over de hele wereld. Blom maakt intelligente composities die in stijl variëren van intense hardbop tot geïmproviseerde soundscapes.

In 2019 won Jasper Blom de Buma Boy Edgar Prijs, de meest prestigieuze jazzprijs in Nederland. Om dit te vieren komt de veelzijdige saxofonist naar Utrecht met zijn project 'Polyphony 3'. Zoals de naam al aangeeft, is dit de derde editie in een reeks die hij enkele jaren geleden startte zijn all stars kwartet waarmee hij nu al twaalf (!) jaar samenspeelt. Dit keer nemen de musici het Nederlands toonkloksysteem als vertrekpunt. Symmetrische toonreeksen en drieklanken die door het toonkloksysteem worden gegenereerd vormen nu de basis van nieuwe melodieën, harmonieën en nieuw improvisatiemateriaal.

Voor dit concert nodigt Jasper Blom Quartet een speciale gast uit: de Duitse pianist Pablo Held, onder andere bekend van zijn baanbrekende Pablo Held Trio, door John Scofield gedoopt tot ‘one of the best groups of today's music’.