talks, colleges, festivals en meer

ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Voertaal: Engels

Locatie
Hertz
In gesprek met:
Shivant Jhagroe

Shivant Jhagroe is universitair docent aan het Instituut voor Bestuurskunde. Zijn onderzoek richt zich op de relaties tussen mensen en niet-mensen in politiek en beleid.

Winne van Woerden

Winne van Woerden is programmacoördinator Degrowth en Care Economy bij het Commons Network. Ze is daarnaast docent aan de Universiteit van Amsterdam en campagnevoerder voor Reclame Fossielvrij.

Hans Rodenburg

Hans Rodenburg is project- en onderzoeksleider bij Wetenschappelijk Bureau GroenLinks, waar hij een project leidt over de postkapitalistische samenleving.

Ingrid Robeyns

Ingrid Robeyns is hoogleraar Ethiek van Instellingen aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht en het bijbehorende Ethiek Instituut, waar zij onder andere leidinggeeft aan het Fair Limits project.

Jason Hickel: Voorbij het kapitalisme

In gesprek met de auteur van Minder is Meer

Geweest

Let op: De voertaal van dit programma is Engels.

Ons economisch systeem is kapot. De financiële crisis, de coronacrisis en de escalerende klimaatcrisis laten zien dat het kapitalisme tegen zijn grenzen loopt. Maar het kan ook anders, als we tenminste fundamenteel andere keuzes durven te maken. Op deze avond neemt economisch antropoloog Jason Hickel, auteur van de bestseller Minder is meer en één van de aanjagers van de wereldwijde Degrowth­-beweging, ons mee naar de postkapitalistische samenleving. Een samenleving waarin we de overproductie, overconsumptie en economische groei vervangen door duurzaamheid, solidariteit en autonomie.

Verder gaan we in gesprek over de ideeën van Hickel met onder andere Shivant Jhagroe, Winne van WoerdenHans Rodenburg, Ingrid RobeynsSuzanne Kröger en Rutger Groot Wassink.

De avond wordt georganiseerd door Wetenschappelijk Bureau GroenLinks.