talks, festivals, colleges en meer

ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Cloud Nine

It’s a man’s world

Van wie is het vrouwenlichaam? | #1

Geweest

It’s a man’s world
Van medische zorg tot het ontwerp van alledaagse technologie: het mannenlijf is de norm, het vrouwenlichaam de uitzondering. Hoe bewegen vrouwen zich door een wereld die is gemaakt voor en door mannen? Welke problemen levert dit op? En wat kunnen we eraan doen? Met. o.a. filosoof en informaticus dr. Maaike Harbers (Hogeschool Rotterdam) en Geerte Piening (De Bovengrondse).

Van wie is het vrouwenlichaam?
Bekeken, beoordeeld en bemind

De onophoudelijke stroom #MeToo verhalen, de recente roep om strengere abortuswetten, en de constante beoordeling op uiterlijk. We hebben de neiging om de lichamen van vrouwen te bekritiseren en bezitten. Een vrouw is al snel te sexy, of niet sexy genoeg. Te bedekt, of juist te bloot. Na eeuwenlange emancipatie is het vrouwenlijf nog steeds een strijdtoneel. Wie bepaalt tegenwoordig hoe we naar het vrouwenlichaam kijken? Wat betekent het om je lichaam in eigen beheer te hebben? Wat kan en moet er anders?

De reeks bevat de volgende programma’s:
24 februari | It’s a man’s world
23 maart | Je bent al mooi
20 april | Bemoei je met je eigen seks
25 mei | (On)bedekt en onderdrukt

Bekijk ze via deze link

‘Van wie is het vrouwenlichaam?’ is een serie van Studium Generale, het podium voor kennis & reflectie van Universiteit Utrecht.
De toegang is gratis; wel vragen we je een gratis kaartje te reserveren.