Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
zaterdag 7 december 2019

Industry and Idleness - Insomnio

geweest
uitvoerenden

Insomnio o.l.v. Ulrich Pöhl

programma

Goebbels Industry and Idleness
Voorprogramma 20.15 uur: Musician 3.0

locatie
de Volkskrant
Muzikale bevlogenheid wordt geschraagd door technisch vernuft. Onder leiding van dirigent Ulrich Pöhl richten de Utrechters een orgie aan van klank en kleur.
donderdag 5 januari 2017

Industry and Idleness - Insomnio

geweest

Verwacht bij Heiner Goebbels geen ‘doorsnee’ nieuwe of ‘objectieve’ muziek. Industry and Idleness roept bijna letterlijk het beeld op van een fabriekshal, waar de opstelling van de musici, de muzikale omzettingen op het podium of de belichting allemaal bijdragen aan een dynamisch en eigentijds Gesamtkunstwerk. Stoom, stilte en stadse geluiden roepen het beeld op van een doorgedraaide wereld die behoefte heeft aan tegenspraak en nieuwe inzichten. Dat is opvallend, omdat de vermenging van muziek en politiek in Duitsland lange tijd uiterst verdacht, bijkans taboe was, maar ook dat is de laatste tijd veranderd. Goebbels kiest heel duidelijk voor een linkse politieke oriëntatie in zijn muziek. Hiermee plaatst hij zich in de traditie van Weill, met wie hij ook een voorliefde voor het verwerken van elementen uit de lichte muziek deelt.

Lees hier de toelichting bij dit concert, geschreven door Huib Ramaer.

Voorprogramma 20.15 uur: Wie, Zijn, Wij
Het 2e jaar Musician 3.0 heeft het performatieve drieluik Wie, Zijn, Wij gemaakt als voorprogramma voor Goebbels 'Industry and Idleness'. Musician 3.0 is de nieuwe bachelor opleiding van het Utrechts Conservatorium en focust niet alleen op de ambacht van het musiceren maar vooral op concept ontwikkeling en creatieve toepassing van muziek. De studenten zijn niet gebonden aan stijl of discipline en gaan zo grenzeloos mogelijk op zoek naar de verpersoonlijking van muziek.

Zie ook